Historisk arkiv

Menneskerettigheter på timeplanen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Afghanistan, Liu Xiabo, karikatursaken og kopterne i Egypt stod på pensum da utenriksminister Støre 20. januar møtte elevene ved Nordkjosbotn videregående skole for å snakke om menneskerettigheter.

Afghanistan, Liu Xiabo, karikatursaken og kopterne i Egypt stod på pensum da utenriksminister Støre møtte elevene ved Nordkjosbotn videregående skole for å snakke om menneskerettigheter i går. Elevene har den siste måneden jobbet i grupper med faget menneskerettigheter og politikk, og gruppene var representert i et panel som diskuterte med utenriksministeren.

Elever og Støre i diskusjon. Foto: M.Kopstad, UDEngasjementet var stort og utenriksministeren ble utfordret på alt fra ytringsfrihet til bedrifters samfunnsansvar. Elevene var godt forberedt og viste at elever på videregående både har interesse og kunnskaper om sentrale problemstillinger i utenrikspolitikken.

Støre understreket at selv om det fremdeles var omfattende brudd på menneskerettighetene mange steder i verden, måtte man ikke glemme de store fremskrittene som var gjort på området de siste 40 årene.

Se reportasjer fra møtet laget av NRK og TV2.

Fullstendig opptak av møtet kommer om kort tid på nett-tv.