Historisk arkiv

Ulovlig kapitalflyt på agendaen i Stockholm

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Ingrid Fiskaa i Utenriksdepartementet bidro til engasjert debatt på et seminar i Stockholm om ulovlig kapitalflyt. Seminaret var trolig det første i sitt slag i Sverige, og var i så måte et viktig skritt for å få svenske styresmakter på banen.

Statssekretær Ingrid Fiskaa var 3. oktober invitert av fire organisasjoner (Forum Syd, Action Aid, Diakonia og Concord) til seminar i Stockholm om ulovlig kapitalflyt ut av fattige land. Et bredt publikum, deriblant representanter fra flere svenske bistands- og solidaritetsorganisasjoner, bidro til engasjert debatt. Flere fremhevet Norges viktige rolle i dette arbeidet internasjonalt. 

Fiskaa holdt et innlegg med tittelen ”Financial transparency enhances democracy and equality” der deler av filmen ”Why are rich countries poor?” ble vist.

Fiskaa deltok også i en paneldebatt sammen med Leoncé Ndikumana (forsker, tidl. Den afrikanske utviklingsbanken (AfDB)) og Mike Hearson (Action Aid UK) om tiltak som kan bidra til å hindre ulovlig kapitalflyt.