Historisk arkiv

Krig for fred?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksministerens sikkerhetspolitiske utvalg arrangerte 29. mars - i samarbeid med Universitetet i Agder - et åpent debattmøte med tema ”Krig for fred? – med vekt på Norges rolle i Libya og Afghanistan”.

Utenriksministerens sikkerhetspolitiske utvalg arrangerte i samarbeid med Universitetet i Agder et åpent debattmøte med tema ”Krig for fred? – med vekt på Norges rolle i Libya og Afghanistan” 29. mars i Kristiansand.  

Studentene Isabelle-Louise Aabel og Øyvind Berdal samt dekan Sigbjørn R. Sødal satt i panelet i tillegg til Janne H. Matlary, Tomas C. Archer og Stein Ørnhøi fra Sikkerhetspolitisk utvalg. Lars Helle fra Stavanger Aftenblad ledet debatten. Ca. 60 personer hadde møtt fram.  

Debattantene fra utvalget kom med innspill fra hver sin vinkel, det akademiske, det militære og det politiske. De to studentene hadde begge stor tro på at Norge kan gjøre en forskjell i den store verden - også med militær innsats. Lederen av debatten lot salen slippe til med spørsmål og kommentarer inn i mellom debattantenes innlegg og det ble en fin dynamikk og god temperatur på debatten, som både var lærerik og morsom og som forhåpentligvis inspirerte til videre debatt om temaet.

Lars Helle (tv) ledet debatten der bl.a. Stein Ørnhøi og Janne Haaland Matlary deltok. Foto: Tor Martin Lien