Historisk arkiv

Kunngjøring: Norge og globale maktforskyvninger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementets Refleksprosjekt inviterer norske utenrikspolitiske fagmiljøer til å bidra til en publikasjon om Norges internasjonale utfordringer de kommende 20 årene.

Utenriksdepartementets Refleksprosjekt inviterer norske utenrikspolitiske fagmiljøer til å bidra til en publikasjon om Norges internasjonale utfordringer de kommende 20 årene. Hovedtema for publikasjonen vil være implikasjoner og utfordringer for Norge og norsk utenrikspolitikk som følge av de pågående maktforskyvningene i verden.

Publikasjonen vil være en hovedpublikasjon for Refleksprosjektets del 2 (2010-2013) og skal etter planen utgis våren 2013. Den vil bestå av fem-seks bidrag à ca. 20 sider, samt en innledning skrevet av utenriksministeren. Arbeidet med publikasjonen vil foregå fortrinnsvis høsten 2012.

Til dette prosjektet inviterer Refleks derfor interesserte fagmiljøer om å sende oss en tematisk beskrivelse av deres potensielle bidrag. Beskrivelsene bør:

  • være korte, ca. en side
  • inneholde et utkast til en mulig disposisjon for fagmiljøets bidrag

De tematiske beskrivelsene vil utgjøre grunnlaget for valg av bidrag til publikasjonen. Beskrivelsene bør gjenspeile hvert enkelt fagmiljøs interesseområde, men likevel kunne defineres som en del av norsk utenrikspolitikk, jf. St.meld. nr. 15 (2008-2009) om hovedlinjer i norsk utenrikspolitikk. Refleks vil kunne dekke noe timebruk knyttet til arbeidet med publikasjonen for de fagmiljøene som blir valgt ut til å bidra.

Frist for innsending av tematiske beskrivelser er 10. september 2012. Bidrag sendes til: refleks@mfa.no.

Spørsmål vedrørende initiativet kan rettes til Refleksprosjektet på refleks@mfa.no eller til Odd Mølster (tlf 22 24 33 12) / Åsmund Weltzien (tlf 22 24 37 43). 

Hva er Refleks?
Verden er i rask endring, noe som utfordrer oss til å tenke nytt om utformingen av norsk utenrikspolitikk. Det holder ikke å gå vante veier eller løse nye problemer med gamle virkemidler. Gjennom prosjektet ”Refleks” ønsker utenriksministeren å stimulere til gjennomtenkning og diskusjon av viktige veivalg i norsk utenrikspolitikk. ”Refleks 2” er et treårig prosjekt som går fra 2010 til 2013.