Pressemelding, 23.02.2007

Nr.: 22/07

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Status: Arkivert

Norge vil slette deler av Liberias utenlandsgjeld

Norge stiller 68 millioner kroner til rådighet i en internasjonal gjeldsletteoperasjon for Liberia. Det meldte utviklingsminister Erik Solheim da han møtte Liberias finansminister Dr. Antoinette Sayeh i Berlin i dag.

– Liberia kan vise til en positiv utvikling siden fredsavtalen i 2003. For at denne utviklingen skal fortsette, må det internasjonale giversamfunnet bidra med ytterligere ressurser. Sletting av Liberias gjeld til de internasjonale finansinstitusjonene er en sentral del av dette arbeidet, og jeg er glad for å annonsere at Norge vil bidra med betydelige midler for at Liberia skal få slettet sin gjeld, sier utviklingsminister Solheim.

Norge vil stille til rådighet 68 millioner i en internasjonal gjeldsletteoperasjon for å slette Liberias misligholdte gjeld til Verdensbanken og Den afrikanske utviklingsbank. Med dette håper Norge at andre land også bidrar slik at man kommer raskt frem til en felles løsning om Liberias enorme gjeld til de internasjonale finansinstitusjonene.
 
Midlene til gjeldssletteoperasjonen kommer i tillegg til ressurser som Norge allerede bidrar med til Liberias gjenoppbyggingsarbeid.

Pressekontakt: 91395000