Historisk arkiv

Informasjonsløft om EØS og Norges forhold til Europa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

- Det er økt interesse for informasjon om EØS og Norges forhold til EU. At stadig flere samfunnsaktører skaffer seg faktainformasjon er en forutsetning for at vi i Norge kan hevde våre interesser mer effektivt. Det øker vår evne til å formulere våre posisjoner, bygge allianser og påvirke prosessene i EU på et tidligere tidspunkt, sier statssekretær Erik Lahnstein.

Det er økt interesse for informasjon om EØS og Norges forhold til EU. At stadig flere samfunnsaktører skaffer seg faktainformasjon er en forutsetning for at vi i Norge kan hevde våre interesser mer effektivt. Det øker vår evne til å formulere våre posisjoner, bygge allianser og påvirke prosessene i EU på et tidligere tidspunkt, sier statssekretær Erik Lahnstein. Pr. i dag er nærmere 40 tiltak gjennomført som ledd i UDs informasjonsløft.

For nærmere informasjon om tiltaksplanen og status  pr. 31. desember 2010, se vedlegg.

Utenriksdepartementets informasjonsløft om EØS og Norges forhold til Europa 2010-2011 er en direkte oppfølging av St.meld. nr. 23 og regjeringens ambisjon om å føre en aktiv, tydelig og åpen europapolitikk, samt EØS-strategien for Utenriksdepartementet.Målsettingen med UDs informasjonsløft er å bidra til at informasjonen om europarelaterte temaer fra det offentlige fremstilles enklere, mer brukervennlig, og formidles i en tidlig fase.

Informasjonsløftet innebærer en styrking av informasjonsarbeidet ved EU-delegasjonen, forbedring av Europaportalen, offentliggjøring og videreutvikling av EØS-notatbasen, bedring av informasjonen til Stortinget og styrking av arbeidet overfor referansegrupper og diverse kontaktfora ut mot sentrale aktører i det norske samfunn.

- Vi ønsker å få et bredt samfunnsengasjement i diskusjonen om EU, EØS og hvordan Norge kan benytte de mulighetene som EØS-avtalen og vårt øvrige samarbeid med EU gir for å påvirke viktige politiske prosesser, sier Lahnstein.