Historisk arkiv

Konferanse om Interreg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Sted: Oslo

Østlandssamarbeidet, i nær dialog med Kommunal- og moderniseringsdepartementet, inviterer til konferanse om Interreg 20. januar 2015 i Lillestrøm.

Østlandssamarbeidet, i nær dialog med Kommunal- og moderniseringsdepartementet, inviterer til Interreg-konferanse 20. januar 2015 i Lillestrøm.

Konferansen vil lansere de nye transnasjonale Interreg-programmene for Østersjøsamarbeidet og Nordsjøsamarbeidet som er til sluttbehandling i Europakommisjonen. Første utlysning for Østersjøprogrammet åpnes 2. desember 2014.

Interreg-programmene er en del av EUs regionalpolitikk, som skal bidra til økt integrasjon og territoriell samhørighet i Europa. EUs regionalpolitikk er ikke en del av EØS-avtalen, men Norge deltar likevel i flere regionalpolitiske samarbeidsprogrammer med egne midler, og Norge har deltatt i Interreg siden 1996.

Programmene skal fremme sosial og økonomisk integrasjon over landegrensene, og ble etablert for å styrke samarbeid mellom naboregioner som er delt av nasjonale grenser innenfor og på grensen av EU. Gjennom programmet kan statlige aktører, fylkeskommuner, kommuner, utdannings- og forskningsinstitusjoner, frivillige organisasjoner og private bedrifter delta i prosjekter og motta støtte.

Til norsk deltakelse i programmene er det satt av til sammen 16 millioner euro. På konferansen 20. januar vil det bli informasjon om eksisterende muligheter, samt råd og veiledning for prosjektidéer og partnerskap.

Påmeldingsfrist er 19. desember 2014. Konferansen er gratis.

Påmelding skjer via denne nettsiden.