Historisk arkiv

Seminar: Bærekraftig fiske i Nordområdene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Sted: Norges Hus, Brussel

Nord-Norges Europakontor i samarbeid med Nærings- og fiskeridepartmentet og Norges delegasjon til EU arrangerer seminaret "Sustainable Fishing in the Arctic" i Brussel 7. mai.

Nord-Norges Europakontor i samarbeid med Nærings- og fiskeridepartmentet og Norges delegasjon til EU arrangerer seminaret "Sustainable Fishing in the Arctic" i Brussel onsdag 7. mai.

Seminaret holdes på Norges Hus samme uke som verdens største sjømatmesse arrangeres i Brussel. Seminaret vil drøfte potensialet for marine ressurser i Europa. Det blir lagt vekt på utviklingen i Nordområdene og mulighetene for EU-finansiert forskning for en bærekraftig utnyttelse av de marine ressursene i nord.

Hovedinnledere er statssekretær for fiskeri, Amund Drønen Ringdal, direktør i Europakommisjonen generaldirektorat for fiskeri og maritime saker, Bernard Friess og Islands fiskeriminister Sigurður Ingi Jóhannsson.

Fisk har vært en viktig ressurs for menneskene som lever i Nordområdene i hundrevis av år og vil være det i mange hundre til. Varmere klima i nord skaper nye muligheter, men også utfordringer i Arktis. Fisken svømmer stadig lenger nord og nye arter dukker opp i ​​arktiske farvann. Dette skaper utfordringer og muligheter som vil bli diskutert på seminaret.

Mer informasjon om seminaret og påmelding finner du her.