Historisk arkiv

Seminar om EU/EØS-skatterett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Sted: Brussel

Norges delegasjon til EU og Juristenes Utdanningssenter inviterer til et internasjonalt seminar om EU/EØS-skatterett på Norges Hus i Brussel 15. september.

Seminaret tar sikte på å samle de skattefaglige miljøene i Brussel og Norge for utveksling av erfaringer og synspunkter, og å gi deltakerne en økt forståelse i sammenhengen mellom norsk skatterett og EØS-rett.

Foredragsholdere fra Europakommisjonen, ESA og Universitetet i Lund vil innlede om utvalgte temaer innenfor EU/EØS-skatteretten, med fokus på grensene for tillatt skatteplanlegging og temaer tilknyttet det pågående internasjonale arbeidet med tiltak mot skatteunndragelse og aggressiv skatteomgåelse. Blant annet vil «wholly artificial»-kravet og det EØS-rettslige kriteriet for likebehandling av selskaper over landegrensene (sammenligningskriteriet) bli behandlet, med åpning for spørsmål/debatt underveis.

Innlederne består av direktør Philip Kermode i Europakommisjonens generaldirektorat for skatt (DG TAXUD), Gjermund Mathisen fra EFTAs overvåkingsorgan ESA og professor Maria Hilling ved Universitetet i Lund.

Seminaret avsluttes med en mottagelse.

Se det foreløpige programmet for seminaret her.

Du kan registrere deg for seminaret ved å sende en e-post til info.eudel@mfa.no innen klokken 16.00 fredag 29. august.

Seminaret er del av et kurs i EU/EØS-skatterett som holdes av Juristenes Utdanningssenter fra 15. til 16. september i Brussel. Hvis du vil delta på kurset kan du registrere din deltakelse på Juristenes Utdanningssenters nettsider.