Historisk arkiv

Deltar på justis- og innenriksministermøte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Sted: Luxembourg

Statssekretær Pål K. Lønseth i Justis- og beredskapsdepartementet deltar på EUs justis- og inneriksministermøte i Luxembourg fredag 7. juni.

I Fellesorganet, som Norge deltar i, står diskusjon om Schengen-samarbeidet og status og framdrift for gresk nasjonal handlingsplan for migrasjon og asyl på agendaen.

Schengendiskusjonen er i første rekke en halvårlig diskusjon på politisk nivå, basert blant annet på en halvårlig statusrapport fra Europakommisjonen. Som del av schengendiskusjonen vil de to lovsakene Rådet nå har kommet til enighet med Europaparlamentet om stå sentralt på dette møtet.

Dette gjelder Schengen grenseforordning som endrer adgang til midlertidig innføring av grensekontroll og nytt instrument for Schengen evalueringsmekanisme. Det har vært Viktig for Norge at statene selv skal beslutte om grensekontroll skal gjeninnføres, og ikke gi økt kompetanse til Kommisjonen på dette området slik det opprinnelig ble foreslått. 

Ansvarlig fagråd ved EU-delegasjonen er justisråd Joakim Tranvåg Øren, telefon +32 (0) 2 238 74 39, e-post: joakim.oren@mfa.no

Les mer om Schengen-samarbeidet på Europaportalen