Historisk arkiv

Statssekretær Aas-Hansen til Dublin

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Sted: Dublin

Statssekretær Astri Aas-Hansen deltar på det uformelle rådsmøtet for EUs justis- og innenriksministre i Dublin 17. og 18. januar 2013.

Ministrene vil blant annet diskutere den greske tiltaksplanen om migrasjon og asyl, situasjonen i Syria og indre sikkerhet og vekst. Videre skal ministerne drøfte en revisjon av EUs konkursforordning (denne er ikke en del av EØS-avtalen og gjelder således ikke for Norge) og visse nøkkelspørsmål knyttet til utkastet til en personvernforordning som er en del av den foreslåtte personvernpakken.

Aas-Hansen vil i løpet av oppholdet i Dublin ha bilatereale samtaler, blant annet med Europakommisjonens visepresident og kommissær for justis, grunnleggende rettigheter og EU-borgerskap, Viviane Reding.

I forkant av møtet vil statssekretær AstriAas-Hansen onsdag 16. januar delta på et nordisk-baltisk møte med Facebook. Temaet for dette møtet vil være personvern.

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo avbrøt sitt besøk til Dublin onsdag 16. januar som følge av gisselsituasjonen i Algerie.

Kontaktpersoner:
Ansvarlig fagråd ved EU-delegasjonen er justisråd Hans Egil Kaiser, telefon +32 (0) 2 238 74 58, e-post hans.egil.kaiser@mfa.no

Pressekontakt i Justis- og beredskapsdepartementet er senior kommunikasjonsrådgiver Andreas Lorange, mobil + 47 48 16 12 27