Historisk arkiv

Statssekretær Jan-Erik Støstad til Strasbourg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Sted: Strasbourg, Frankrike

Tirsdag 23. oktober er statssekretær Jan-Erik Støstad i Arbeidsdepartementet i Strasbourg for å ha møter med medlemmer i Europaparlamentet.

Tirsdag 23. oktober er statssekretær Jan-Erik Støstad i Arbeidsdepartementet i Strasbourg for å ha møter med medlemmer i Europaparlamentet.

Støstad vil ha møter med parlamentarikere som er sentrale i behandlingen av to aktuelle lovsaker: Forslag til et nytt direktiv som skal sikre bedre håndheving av direktivet om utsending av arbeidstakere i forbindelse med tjenesteyting (Utsendingsdirektivet), og endrede direktiver om offentlige anskaffelser.

Norge har unike erfaringer med arbeidet mot sosial dumping som kan være interessant for parlamentarikerne, når de nå blant annet skal vurdere om det skal innføres regler om solidaransvar på europeisk nivå. Støstad er samtidig opptatt av å sikre at forslagene både tar hensyn til norske håndhevingstiltak som allerede er innført og til behovet for eventuelle nye tiltak på området. Når det gjelder anskaffelsesdirektivene, ønsker Støstad å understreke hvor viktig det er å presisere i de nye direktivene at medlemsstatene kan stille slike krav til lønns- og arbeidsvilkår i offentlige anbudsprosesser som følger av ILO konvensjon nr. 94 om arbeidsklausuler i offentlige kontrakter.

Statssekretæren møter blant annet saksordfører for direktivforslaget for å styrke gjennomføringen av utsendingsdirektivet, Danuta Jazlowieka, og komitéleder i indre markedskomiteen, Malcolm Harbour.

Kontaktpersoner

  • Ansvarlig fagråd ved EU-delegasjonen er arbeidsråd Jacob Hanssen, telefon +32 (0) 2 238 74 84, e-post: jacob.hanssen@mfa.no 
  • Pressekontakt i Arbeidsdepartementet er seniorrådgiver Gro Ørsal, mobil: + 47 91 75 26 21, e-post: og@ad.dep.no
  • Pressekontakt ved EU-delegasjonen (i Brussel og Strasbourg) er informasjonsrådgiver Miriam Stackpole Dahl, e-post: msd@mfa.no, mobil +32 499 05 79 80