Nyheter

Praktikant på innsida av EU

Av Ingvild Vereide Nave, EU-delegasjonen

Som praktikant i Europakommisjonen er Julie Vissgren er ein av få norske praktikantar på innsida av EU-institusjonane. – Det er kanskje ein mogelegheit mange ikkje veit om, trur ho.


Vidar Helgesen på Stortingets talerstol under redegjørelsen 20. november

Redegjørelse om viktige EU/EØS-saker

Stortinget, 20. november 2014

- EU er Norges økonomiske hjemmemarked. Derfor er vi avhengige av at Europa lykkes i den globale konkurransen, sa statsråd Vidar Helgesen da han holdt sin halvårlige redegjørelse for Stortinget om viktige EU- og EØS-saker.


Her skal rusmisbrukere hjelpes inn i arbeidslivet

EØS-midlene

I dag er det duer og fugleskitt som dominerer. Om halvannet år inntas bygget av straffedømte rusmisbrukere som skal få hjelp til å skaffe seg jobb.


Statsråd Vidar Helgesen i EØS-rådet 19. november 2014

Vidar Helgesen i EØS-rådet

Av Lars-Erik Hauge, EU-delegasjonen

Vidar Helgesen, statsråd for samordning av EØS-saker og forholdet til EU, deltok på det halvårlige EØS-rådet i Brussel onsdag 19. november. Han hadde også samtaler med handelskommissær Cecilia Malmström.


Ledig stilling: IKT-medarbeider

Norges delegasjon til EU og ambassaden i Brussel søker en dyktig IKT-medarbeider med god forståelse for sikkerhetsspørsmål.


Mæland i USA-diskusjoner

Næringsminister Monica Mæland (H) diskuterte frihandelsforhandlingene mellom EU og USA (TTIP) under EFTA-toppmøtet i Genève mandag.


Terje Gravdal og Heidi Kristina Jakobsen ved Stavangerregionens Europakontor, har jobbet hardt for at Stavanger skal bli del av et EU-prosjekt om smarte byer. Foto: Stian Mathisen

Sikret prestisjeprosjekt for Stavanger

Av Stian Mathisen, EU-delegasjonen

Stavanger har blitt en fyrtårnsby i EUs satsing på såkalte smarte byer. Heidi Kristina Jakobsen ved Stavangerregionens Europakontor forteller hvordan de har jobbet for å hale i land prosjektet.


EU, Norge og grønn skatteomlegging

Av Mads A. Danielsen, EU-delegasjonen

Grønn skatteomlegging var tema da Green Budget Europe arrangerte seminar i samarbeid med det italienske EU-formannskapet og den norske EU-delegasjonen 5. november.


Polen viktig samarbeidspartner for Norge

- Polens utvikling siden de første frie valgene for 25 år siden er imponerende. I løpet av få år har Polen blitt den raskest voksende økonomien i EU og i 2009 var Polen det eneste landet som unngikk resesjon. Polen er i ferd med å ta skrittet opp blant de ledende aktørene i NATO og EU, sier statsminister Erna Solberg.


Foto: EU 2014

Kommisjonspresidenten svarte om skatt

Rapport fra studentpraktikant Ingvild Vereide Nave og ambassaderåd Eli Jonsvik

13. november var Europaparlamentet samlet til miniplenumssesjon i Brussel, for første gang på over to år. Skatteavsløringen i Luxembourg ble viet mest tid. Studentpraktikant Ingvild Vereide Nave og ambassaderåd Eli Jonsvik rapporterer.


Korn

Tollkvoter på auksjon

Denne uka auksjonerte Landbruksdirektoratet 50 tollkvoter for import av landbruksvarer med lav eller ingen toll. 146 aktører, flere nye, hadde registrert seg for auksjonene. Generelt lå kvoteprisene på et litt høyere nivå enn i fjor.


Lærer hvordan kultur skaper utvikling

Av: Ellen Mauritzen, Riksantikvaren

Polske kommuner satser på kulturminner for å skape vekst og arbeidsplasser. Dette inspirerer flere norske ordførere til større bevissthet om egne kulturminner.


Utlysing: Stipend for studier i Estland og Latvia

EØS-midlane

Er du student og har lyst til å bli betre kjend med våre naboland Estland og Latvia? No er det mogleg å søke om utdanningsstipend for skuleåret 2015/16.


Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug til Brussel

Landbruks- og matministeren skal torsdag 13. november holde et innlegg på et seminar i regi av European Forest Institute (EFI) i Europaparlamentet om bioøkonomi og skog – Forests and Bioeconomy – future steps.


Mæland til EFTA-toppmøte

Presseinvitasjon

Næringsminister Monica Mæland (H) deltar på EFTAs ministermøte i Genève mandag 17. november.


Connie Hedegaard deltok på sitt siste klima- og miljørådsmøte som EUs klimakommissær. Foto: Rådet for den europeiske union

EUs miljøministere diskuterte FNs klimatoppmøte

Rapport fra miljørådene Ulla Hegg og Jonas Landstad Fjeldheim, EU-delegasjonen

28. oktober diskuterte EU-landenes klima- og miljøministere veien mot klimatoppmøtet i Lima, som finner sted i desember. Miljøråder Ulla Hegg og Jonas Landstad Fjeldheim rapporterer.


EU-flagget

Invitasjon: Konferanse om Norge i det indre marked

For femte året på rad inviterer NHO og Nærings- og fiskeridepartementet til indre markedskonferanse – en viktig møteplass for EU/EØS-aktører.


Lanserte innovativt verktøy for universitets- og næringslivssamarbeid

Av Mads A. Danielsen, EU-delegasjonen

NTNU hadde en sentral rolle i utviklingen av det EU-støttede webverktøyet «U-B Tool» for bedre forskningssamarbeid mellom universiteter og næringsliv. Det innovative nye redskapet ble lansert på Norges Hus i Brussel 4. november.


Innlegg på LOs europaforum

Oslo, 10. november 2014

- Det går bra for Norge i dag. Vi må sørge for at det går bra også i fremtiden. Da må vi satse på samarbeid i Europa. Da må vi utnytte de mulighetene Europa har å by på. For å lykkes må vi ha en åpen dialog med alle relevante parter- ikke minst arbeidslivets parter – med dere, sa statsråd Vidar Helgesen da han møtte LOs europaforum 10. november.


EØS-midlene: Sosialt entreprenørskap mot ungdomsledighet

EØS-midlene

Å skape grunnlag for nye arbeidsplasser er en av de største utfordringene i Europa. Svært mange ungdommer har verken jobb eller er under utdanning. Det trengs nye løsninger. Sosiale entreprenører kan sitte på noen av dem.


Følg oss

Siste 5 nyheter

Praktikant på innsida av EU

Redegjørelse om viktige EU/EØS-saker

Vidar Helgesen i EØS-rådet

Flere nyheter