Nyheter

Viste nødhjelpsutstyr i Brussel

Av Mads A. Danielsen, EU-delegasjonen

Innovativt norsk nødhjelpsutstyr var i fokus da norske leverandører deltok på en internasjonal messe for nødhjelpsutstyr i Brussel i midten av november.


EØS-midlene: Suksess for arbeidslivsfond

Nye tariffavtaler og forbedrede helse-, miljø- og sikkerhetsstandarder er noen av resultatene som er skapt i 13 land i Sentral-Europa gjennom det norske fondet for anstendig arbeid.


Veka som var - veke 47

Eit uhøgtideleg skråblikk på veka som var, sett frå Brussel

Ein slags einhjørning er funnen i Slovenia og du kan faktisk kjøpe deg hus på Sicilia for berre ein euro. Få med deg det uhøgtidelege nyhendebilete frå veka som var her.


Diskuterte radikalisering og valdeleg ekstremisme

Av Ingvild Vereide Nave, EU-delegasjonen

Framandkrigarar er ei utfordring for mange europeiske land. Korleis dagens juridiske rammeverk påverkar vår evne til å møte problemet var temaet på eit seminar i Noregs Hus 6. november.


EU/EØS-konferanse på nett-tv

Hvordan kan næringsliv, organisasjoner og forvaltning jobbe sammen for å oppnå best mulig vilkår i EU? Dette er tema når NHO og Nærings- og fiskeridepartementet i dag inviterer til konferanse.


Praktikant på innsida av EU

Av Ingvild Vereide Nave, EU-delegasjonen

Som praktikant i Europakommisjonen er Julie Vissgren er ein av få norske praktikantar på innsida av EU-institusjonane. – Det er kanskje ein mogelegheit mange ikkje veit om, trur ho.


Vidar Helgesen på Stortingets talerstol under redegjørelsen 20. november

Redegjørelse om viktige EU/EØS-saker

Stortinget, 20. november 2014

- EU er Norges økonomiske hjemmemarked. Derfor er vi avhengige av at Europa lykkes i den globale konkurransen, sa statsråd Vidar Helgesen da han holdt sin halvårlige redegjørelse for Stortinget om viktige EU- og EØS-saker.


Her skal rusmisbrukere hjelpes inn i arbeidslivet

EØS-midlene

I dag er det duer og fugleskitt som dominerer. Om halvannet år inntas bygget av straffedømte rusmisbrukere som skal få hjelp til å skaffe seg jobb.


Statsråd Vidar Helgesen i EØS-rådet 19. november 2014

Vidar Helgesen i EØS-rådet

Av Lars-Erik Hauge, EU-delegasjonen

Vidar Helgesen, statsråd for samordning av EØS-saker og forholdet til EU, deltok på det halvårlige EØS-rådet i Brussel onsdag 19. november. Han hadde også samtaler med handelskommissær Cecilia Malmström.


Ledig stilling: IKT-medarbeider

Norges delegasjon til EU og ambassaden i Brussel søker en dyktig IKT-medarbeider med god forståelse for sikkerhetsspørsmål.


Mæland i USA-diskusjoner

Næringsminister Monica Mæland (H) diskuterte frihandelsforhandlingene mellom EU og USA (TTIP) under EFTA-toppmøtet i Genève mandag.


Terje Gravdal og Heidi Kristina Jakobsen ved Stavangerregionens Europakontor, har jobbet hardt for at Stavanger skal bli del av et EU-prosjekt om smarte byer. Foto: Stian Mathisen

Sikret prestisjeprosjekt for Stavanger

Av Stian Mathisen, EU-delegasjonen

Stavanger har blitt en fyrtårnsby i EUs satsing på såkalte smarte byer. Heidi Kristina Jakobsen ved Stavangerregionens Europakontor forteller hvordan de har jobbet for å hale i land prosjektet.


EU, Norge og grønn skatteomlegging

Av Mads A. Danielsen, EU-delegasjonen

Grønn skatteomlegging var tema da Green Budget Europe arrangerte seminar i samarbeid med det italienske EU-formannskapet og den norske EU-delegasjonen 5. november.


Polen viktig samarbeidspartner for Norge

- Polens utvikling siden de første frie valgene for 25 år siden er imponerende. I løpet av få år har Polen blitt den raskest voksende økonomien i EU og i 2009 var Polen det eneste landet som unngikk resesjon. Polen er i ferd med å ta skrittet opp blant de ledende aktørene i NATO og EU, sier statsminister Erna Solberg.


Foto: EU 2014

Kommisjonspresidenten svarte om skatt

Rapport fra studentpraktikant Ingvild Vereide Nave og ambassaderåd Eli Jonsvik

13. november var Europaparlamentet samlet til miniplenumssesjon i Brussel, for første gang på over to år. Skatteavsløringen i Luxembourg ble viet mest tid. Studentpraktikant Ingvild Vereide Nave og ambassaderåd Eli Jonsvik rapporterer.


Korn

Tollkvoter på auksjon

Denne uka auksjonerte Landbruksdirektoratet 50 tollkvoter for import av landbruksvarer med lav eller ingen toll. 146 aktører, flere nye, hadde registrert seg for auksjonene. Generelt lå kvoteprisene på et litt høyere nivå enn i fjor.


Lærer hvordan kultur skaper utvikling

Av: Ellen Mauritzen, Riksantikvaren

Polske kommuner satser på kulturminner for å skape vekst og arbeidsplasser. Dette inspirerer flere norske ordførere til større bevissthet om egne kulturminner.


Utlysing: Stipend for studier i Estland og Latvia

EØS-midlane

Er du student og har lyst til å bli betre kjend med våre naboland Estland og Latvia? No er det mogleg å søke om utdanningsstipend for skuleåret 2015/16.


Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug til Brussel

Landbruks- og matministeren skal torsdag 13. november holde et innlegg på et seminar i regi av European Forest Institute (EFI) i Europaparlamentet om bioøkonomi og skog – Forests and Bioeconomy – future steps.


Mæland til EFTA-toppmøte

Presseinvitasjon

Næringsminister Monica Mæland (H) deltar på EFTAs ministermøte i Genève mandag 17. november.


Følg oss

Siste 5 nyheter

Viste nødhjelpsutstyr i Brussel

Veka som var - veke 47

Diskuterte radikalisering og valdeleg ekstremisme

Flere nyheter