Nyheter

Foto: Marta Birgitte Haga

Ny digital læringsressurs for unge om Norge og EU

Av Malin Gjerdsbakk Audsen, Utenriksdepartementet

Statssekretær i Utenriksdepartementet, Ingvild Stub, lanserte i dag en ny digital læringsressurs om Norge og EU. Nettsidene er tilrettelagt for undervisning i videregående skole, og er utviklet av Nasjonal digital læringsarena (NDLA) og Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU).


Norskstøttet prosjekt fikk pris for sosialt entreprenørskap

EØS-midlene

Med EØS-midler i ryggen har Istvan Mar klart å øke inntektene til bøndene i et fattig område i Romania. For innsatsen er han nå hedret i Ernst og Youngs entreprenørskapskonkurranse.


Human rights in Modern Europe

Bratislava, 27. november 2014

Statssekretær Ingvild Næss Stubs tale under en konferanse 27. november arrangert av av den norske ambassade i Bratislava, Open Society Foundation & Ekopolis og det slovakiske utenriksministeriet.


Geodataforskriften er endret

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har endret geodataforskriften. Forskriften gir regler om hvordan offentlige etater skal tilrettelegge og dele geografisk informasjon, og gjennomfører EUs INSPIRE-direktiv.


Viste nødhjelpsutstyr i Brussel

Av Mads A. Danielsen, EU-delegasjonen

Innovativt norsk nødhjelpsutstyr var i fokus da norske leverandører deltok på en internasjonal messe for nødhjelpsutstyr i Brussel i midten av november.


EØS-midlene: Suksess for arbeidslivsfond

Nye tariffavtaler og forbedrede helse-, miljø- og sikkerhetsstandarder er noen av resultatene som er skapt i 13 land i Sentral-Europa gjennom det norske fondet for anstendig arbeid.


Veka som var - veke 47

Eit uhøgtideleg skråblikk på veka som var, sett frå Brussel

Ein slags einhjørning er funnen i Slovenia og du kan faktisk kjøpe deg hus på Sicilia for berre ein euro. Få med deg det uhøgtidelege nyhendebilete frå veka som var her.


Diskuterte radikalisering og valdeleg ekstremisme

Av Ingvild Vereide Nave, EU-delegasjonen

Framandkrigarar er ei utfordring for mange europeiske land. Korleis dagens juridiske rammeverk påverkar vår evne til å møte problemet var temaet på eit seminar i Noregs Hus 6. november.


Tidlig, tydelig og samlet – Norge i det indre marked

Oslo, 24. november 2014

- Samme år som Berlin-muren falt lanserte daværende kommisjonspresident Jaques Delors ideen om å invitere Efta-landene med i det indre marked, og vi begynte veien mot EØS. Dermed ble vi på vår noe særegne måte en del av det frihetsprosjektet som foldet seg ut i Europa på tampen av det 20. århundre, sa statsråd Vidar Helgesen i sitt innlegg på NHOs og Nærings- og fiskeridepartementets indre markedskonferanse.


EU/EØS-konferanse på nett-tv

Hvordan kan næringsliv, organisasjoner og forvaltning jobbe sammen for å oppnå best mulig vilkår i EU? Dette er tema når NHO og Nærings- og fiskeridepartementet i dag inviterer til konferanse.


Praktikant på innsida av EU

Av Ingvild Vereide Nave, EU-delegasjonen

Som praktikant i Europakommisjonen er Julie Vissgren er ein av få norske praktikantar på innsida av EU-institusjonane. – Det er kanskje ein mogelegheit mange ikkje veit om, trur ho.


Vidar Helgesen på Stortingets talerstol under redegjørelsen 20. november

Redegjørelse om viktige EU/EØS-saker

Stortinget, 20. november 2014

- EU er Norges økonomiske hjemmemarked. Derfor er vi avhengige av at Europa lykkes i den globale konkurransen, sa statsråd Vidar Helgesen da han holdt sin halvårlige redegjørelse for Stortinget om viktige EU- og EØS-saker.


Her skal rusmisbrukere hjelpes inn i arbeidslivet

EØS-midlene

I dag er det duer og fugleskitt som dominerer. Om halvannet år inntas bygget av straffedømte rusmisbrukere som skal få hjelp til å skaffe seg jobb.


Statsråd Vidar Helgesen i EØS-rådet 19. november 2014

Vidar Helgesen i EØS-rådet

Av Lars-Erik Hauge, EU-delegasjonen

Vidar Helgesen, statsråd for samordning av EØS-saker og forholdet til EU, deltok på det halvårlige EØS-rådet i Brussel onsdag 19. november. Han hadde også samtaler med handelskommissær Cecilia Malmström.


Ledig stilling: IKT-medarbeider

Norges delegasjon til EU og ambassaden i Brussel søker en dyktig IKT-medarbeider med god forståelse for sikkerhetsspørsmål.


Mæland i USA-diskusjoner

Næringsminister Monica Mæland (H) diskuterte frihandelsforhandlingene mellom EU og USA (TTIP) under EFTA-toppmøtet i Genève mandag.


Innlegg på Norwegian–Ukrainian Business Forum

Kiev, 18. november 2014

- We note and welcome the fact that Ukraine has started to purchase gas from Norwegian exporters. The gas sales agreement is a purely commercial deal, made possible by the pipeline connection between Slovakia and Ukraine and direct contact between exporters and importers. But it demonstrates how energy infrastructure builds energy security, sa statstråd Vidar Helgesen i sitt innlegg under energisesjonen.


Terje Gravdal og Heidi Kristina Jakobsen ved Stavangerregionens Europakontor, har jobbet hardt for at Stavanger skal bli del av et EU-prosjekt om smarte byer. Foto: Stian Mathisen

Sikret prestisjeprosjekt for Stavanger

Av Stian Mathisen, EU-delegasjonen

Stavanger har blitt en fyrtårnsby i EUs satsing på såkalte smarte byer. Heidi Kristina Jakobsen ved Stavangerregionens Europakontor forteller hvordan de har jobbet for å hale i land prosjektet.


EU, Norge og grønn skatteomlegging

Av Mads A. Danielsen, EU-delegasjonen

Grønn skatteomlegging var tema da Green Budget Europe arrangerte seminar i samarbeid med det italienske EU-formannskapet og den norske EU-delegasjonen 5. november.


Polen viktig samarbeidspartner for Norge

- Polens utvikling siden de første frie valgene for 25 år siden er imponerende. I løpet av få år har Polen blitt den raskest voksende økonomien i EU og i 2009 var Polen det eneste landet som unngikk resesjon. Polen er i ferd med å ta skrittet opp blant de ledende aktørene i NATO og EU, sier statsminister Erna Solberg.


Følg oss

Siste 5 nyheter

Ny digital læringsressurs for unge om Norge og EU

Human rights in Modern Europe

Viste nødhjelpsutstyr i Brussel

Flere nyheter