Helse

Både i EU-landene og i Norge har nasjonale myndigheter ansvar for helsepolitikken. EU-landene samarbeider likevel i økende grad om felles utfordringer på helseområdet. På områder som mattrygghet, tobakk, legemidler, kosmetikk, grensekryssende helsetjenester og medisinsk utstyr utvikler EU regelverk som gjennom EØS-avtalen også gjelder i Norge.
>> Les videre

 • Felles forskningsprosjekter mellom Norge og Tsjekkia

  Foto: EU

  29.08.2014 Kreft, Huntingstons sykdom, forurensing, CCS, innovasjon i helse- og omsorg. Listen er lang over temaer norske og tsjekkiske forskere nå skal forske sammen på.

 • Farlig tuberkulose på fremmarsj i Romania

  13.06.2014 – Fra tid til annen er jeg langt nede, men jeg holder motet oppe. Om to år blir jeg frisk, forteller Irina. Hun er smittet av multiresistent tuberkulose. Nå får hun behandling betalt av Norge gjenn...

 • Teknologirådet leder stort EU-prosjekt om det aldrende Europa

  30.05.2014 Andelen eldre i befolkningen øker, og om få år vil vi ha for få arbeidstakere til å dekke behovet for helse- og omsorgstjenester. Hvordan løser vi dette? Scenarioverksteder rundt om i Europa bidrar...

 • Høie diskuterte helsetiltak med EU

  – Vi understreker viktigheten av at migranter får god helseinformasjon ved ankomst og at man tilbyr dem primærhelsetjenester av høy kvalitet, sa Høie i sitt møteinnlegg. Foto: Konstantinos Skenteris

  29.04.2014 – Helseutfordringer stopper ikke ved de nasjonale grensene. Vi har mange utfordringer til felles med EU, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie under EUs uformelle helseministermøte i Aten.

 • Krav for å kunne være allmennlege med rett til trygderefusjon

  11.04.2014 Turnustjeneste er ikke nødvendig for at leger utdannet i EØS-land skal kunne være allmennleger med rett til trygde­refusjon under veiledning. Helse- og omsorgsdepartementet har forskriftsfestet det...

 • Norge deltar i samarbeid om IKT-løsninger for eldre

  03.04.2014 Norge skal delta i videreføringen av EUs samarbeidsprogram om IKT-baserte løsninger som øker eldres livskvalitet.

 • Pappkrus redder liv

  20.03.2014 Og ikke hvilket som helst pappkrus heller, men det på bildet med norsk logo. Du tenker kanskje at det ikke er mulig? Men det er det.

 • Bli en helsepartner du også!

  19.03.2014 Bartosz trenger hjelp til et prosjekt for funksjonshemmede. Jacek til et prosjekt for å hjelpe infertile kvinner. Ewa til et prosjekt for å få flere til å oppsøke lege.

Kontaktinformasjon

Fagråd ved EU-delegasjonen

Råd for helse og mattrygghet, Ingrid Vigerust. Foto: Stian Mathisen, EU-delegasjonen

Helse- og mattrygghetsråd Ingrid Vigerust
Telefon: +32 (0) 2 238 74 80
E-post:

Ansvarlig departement:
Helse- og omsorgsdepartementet

Siste 5 nyheter

Uken som var - uke 37

En Brussel-veteran vender hjem

Flere nyheter

Følg oss