Internasjonalt

Hender som holder en jordklode

Som fagdepartement er Utenriksdepartementet saksforberedende og utøvende organ for utenrikspolitiske saker, utenriksøkonomiske spørsmål og for bistandssaker.

På denne siden finner du informasjon og dokumenter som berører det internasjonale som tema på et overordnet nivå. Du kan utforske temaet nærmere i menyen til høyre.

Nyheter fra departementene om internasjonalt engasjement:

Evaluering av Marco Polo-programmet

Marco Polo-programmet ble avsluttet ved årsskiftet 2013-2014. EU-programmet hadde som hovedmålsetting å fremme et mer miljøvennlig godstransportsystem i Europa.

Norway’s position on the post-2015 agenda – priorities and responsibilities

- De nye globale utviklingsmålene må være både ambisiøse og oppnåelige, sa statssekretær Bård Glad Pedersen i sitt innlegg på en nasjonal konferanse om de nye verdensmålene etter 2015 i Oslo 24. april.

FAO logo

Verdens matproduksjon og klimaendringer

Alle land må endre sin matproduksjon til å tåle effekter av klimaendringer. Dette kom fram på FAOs syvende Forum for landbruk.

Forsvarsministeren åpner sikkerhetspolitisk konferanse

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide åpner fredag 25. april Norges største internasjonale sikkerhetskonferanse for unge voksne, som blir arrangert av YATA.

Statsråd Sanner til uformelt regionalministermøte i Athen

Regjeringen Solberg tar Europapolitikken på alvor. Statsråd Sanner deltar på EUs uformelle regionalministermøte i Athen fredag 25. april.

Styring av internett: Norges bidrag til konferanse om "Internet Governance"

23. til 24. april 2014 avholdes "Global Multistakeholder Meeting on the Future of Internet Governance" i Sao Paulo, Brasil. Fra Norge deltar representanter fra Utenriksdepartementet og Post- og teletilsynet.

- Tyskland er en viktig alliert

Det sikkerhets- og forsvarspolitiske samarbeidet mellom Norge og Tyskland, den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa og den videre utviklingen av NATO var hovedtema da forsvarsminister Ine Eriksen Søreide møtte sin tyske kollega Ursula von der Leyen i Berlin tirsdag 22. april.

Forsvarsministeren besøker Tyskland

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide besøker sin tyske kollega Ursula von der Leyen i Berlin tirsdag 22. april.

Norske elever restaurerer synagoge

Den kalles Den grønne synagogen. Den er den eldste i sitt slag. Sist gang den var i bruk var i 1990-årene. Nå skal den få nytt liv med hjelp av skoleelever fra Arendal.

Onsdag arrangerte European Policies Research Centre et møte om regionalt samarbeid i Arktis på Norges hus i Brussel. Det er et behov for bedre samarbeid. Foto: Stian Mathisen, EU-delegasjonen

Vil koordinere regionalt samarbeid i Arktis

Etablering av en koordinerende mekanisme som legger til rette for økt samarbeid mellom regionale aktører i Arktis ble onsdag diskutert på Norges hus. Norge støtter etableringen av en slik mekanisme nær Arktisk råds sekretariat i Tromsø.

Flere dokumenter om temaet

Kontaktinformasjon

Utenriksdepartementet

Telefon: 23 95 00 00
Faks: 23 95 00 99

Adresse:

Postboks 8114 Dep.
N-0032 Oslo
Besøksadresse:
7. juni-plassen/ Victoria Terrasse


UD på sosiale medier

Kontaktinformasjon

Utenriksdepartementet

Telefon: 23 95 00 00
Faks: 23 95 00 99

Adresse:

Postboks 8114 Dep.
N-0032 Oslo
Besøksadresse:
7. juni-plassen/ Victoria Terrasse


UD på sosiale medier