Historisk arkiv

Europakonferansen 2014: Europa - 25 år etter Berlinmurens fall

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Sted: Oslo

Europakonferansen er et årlig arrangement om aktuelle europaspørsmål med høyprofilerte gjester. Årets hovedtaler er Estlands president Toomas Hendrik Ilves.

Europakonferansen er et årlig arrangement om aktuelle europaspørsmål med høyprofilerte gjester. Årets hovedtaler er Estlands president Toomas Hendrik Ilves og arrangementet er en del av statsbesøket fra Estland til Norge.

I år er det 25 år siden Berlinmuren falt. I Norges nabolag gikk Estland fra å være en del av Sovjetunionen, bak jernteppet som delte Europa i to, til å bli et av de mest integrerte land i verden, som medlem både av Nato og EU. Lenger sørøst på kontinentet illustrerer imidlertid krisen i Ukraina at fredelig samarbeid og samkvem på tvers av landegrensene i Europa ikke er en selvfølge.

Europakonferansen 2014 er et årlig arrangement om aktuelle europaspørsmål med høyprofilerte gjester. Årets hovedtaler er Toomas Hendrik Ilves, som ble valgt til Estlands president i 2006. Han har tidligere vært utenriksminister i to perioder og medlem av Europaparlamentet.

Konferansen finner sted i anledning statsbesøket fra Estland til Norge, og Deres Majesteter Kongen og Dronningen vil ledsage president Ilves og fru Evelin Ilves under arrangementet. Statsråd Vidar Helgesen innleder.


Program for Europakonferansen 2014:

Innledning ved statsråd Vidar Helgesen
Hovedinnlegg ved president Toomas Hendrik Ilves: 25 years after – still not whole and free

Dialog mellom innlederne og salen

Fullstendig program (pdf-dokument)


Sted:
Gamle Festsal (Domus Academica), Universitetet i Oslo, Karl Johans gate 47
Tid: Tirsdag 2. september 2014 kl. 15.45 - 17.00 - registrering fra kl. 15.00 - 15.25
Påmelding: Innen fredag 29. august til europakonferansen@mfa.no

Publikum bes om å finne sine plasser senest kl. 15.35 og om å ta med legitimasjon

Konferansen er gratis, og vil foregå på engelsk.