Historisk arkiv

-Glad for at Statoil og Statkraft satser i Storbritannia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Det ble i dag kjent at et konsortium der Statoil og Statkraft er med sammen med tyske RWE npower og Scottish and Southern Electricity er tildelt rettighetene til å utvikle vindkraft på Dogger Bank i Storbritannia.

-Jeg er glad for at de to norske selskapene Statoil og Statkraft har gått sammen med to andre solide energiselskaper for å utvikle havvindprosjekt på Dogger Bank. Ved en full utbygging vil dette kunne produsere fornybar elektrisitet tilsvarende om lag 10 prosent av Storbritannias kraftbehov. Tildelingen viser at norske selskaper er konkurransedyktige på området. Deltakelse i så store utbygginger på britisk sektor vil gi et løft i selskapenes kompetanse på offshore vindkraft, noe som vil gi et godt grunnlag for videre engasjement i et internasjonalt vekstmarked. Dette vil også kunne være en stor fordel for senere utbyggingsprosjekter i norske havområder, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

-Den omfattende utbyggingen av havvind i Storbritannia kan også gi betydelige muligheter for norsk leverandørindustri, sier statsråd Riis-Johansen.

Se pressemelding fra Statoil.