Historisk arkiv

Strategi for samfunnssikkerhet og beredskap i samferdselssektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har utarbeidet en strategi for samfunnssikkerhet og beredskap. Formålet er å styrke departementets helhetlige tilnærming til samfunnssikkerhet og beredskap i sektoren.

For å bidra til en systematisk og god oppfølging av arbeidet med samfunnssikkerhet og beredskap i samferdselssektoren, har Samferdselsdepartementet sett behov for å utvikle en overordnet og helhetlig strategi.

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for samfunnssikkerhet og beredskap i samferdselssektoren, et ansvar som omfatter ulike grener som jernbane, luftfart, veg, elektronisk kommunikasjon og post.

Senere års hendelser i Norge og andre land har vist at sektoren står overfor vesentlige utfordringer, og at krisehendelser kan få store samfunnsmessige konsekvenser.

Risikoer knyttet til storulykker, terrortrusler og klimaendringer har blitt mer synlige, og samfunnssikkerhets- og beredskapsarbeidet må i økende grad tilpasses nye utfordringer.

Strategien gir et grunnlag og utgangspunkt for videreutvikling og styrking av arbeidet både i departementet og i underliggende etater og tilknyttede virksomheter.

Strategi for samfunnssikkerhet og beredskap i samferdselssektoren (pdf)