Historisk arkiv

Matstreif i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Velkommen til et Streif i norsk matkultur - midt på Karl Johan

Lørdag 11. og søndag 12. juni kan du smake deg gjennom norsk matkultur - på Karl Johan, midt i Oslo sentrum. 150 matprodusenter fra samtlige fylker vil være på plass med det beste som kan oppdrives av tradisjons- og framtidsmat.

Matstreif i Oslo

Prosjektleder Matstreif i Oslo
Eivind Hålien
Fagforum for Mat og Drikke
Tlf 99 79 22 20
E-post: eivind.haalien@maltidet.no

Pressekontakt Matstreif i Oslo:
Ole G. Hertzenberg
Tlf 90 10 04 42
E-post: g-hertze@online.no

Leder "Mat og kulturlandskap 2005"
Kirsten Værdal
Tlf 90 09 84 41
E-post: kirsten.vaerdal@lmd.dep.no

Velkommen til Matstreif
Hele Universitetsplassen pluss Karl Johans gate fra Universitetsgata opp til Drammensveien vil være proppfull av velsmakende og spennende mat fra alle deler av landet. Samtlige fylker vil være representert med 5 til 10 småskalaprodusenter. En kokk eller to vil sørge for å tilberede en ”fylkesrett” som publikum kan få kjøpt for en rimelig penge. Det blir selvsagt også mulighet for å kjøpe med seg spennende produkter direkte fra produsent. Landbruks- og matdepartementet ønsker med dette å vise at landbruket tar vare på, utvikler og fornyer norsk matkultur. Det blir derfor både tradisjonsmat og framtidsmat å få. De nye matinnovatørene; 150 småskalaprodusenter fra hele landet, vil dominere arenaen. Men også næringsmiddelindustrien og dagligvarebransjen vil være representert med spesialiteter.

I tillegg stiller Kokkelandslaget, Baker- og konditorlandslaget, Kjøttbransjens Elitelag, Gastronomisk Institutt, Matmerk m.fl. Kort sagt: Det meste av mat-Norge vil være på plass i Oslo sentrum denne helgen.

Smakstelt for barn
Matstreif kommer til å vie barn og ungdom spesiell oppmerksomhet. Det blir et eget smakstelt for barn mellom 6 og 10 år (OBS - foreldreforbud!) hvor barn får eksperimentere med smak og lage sin egen pizza. Det blir dessuten underholdning ved Kaptein Sabeltanns menn.

Ungdommens kokkemesterskap
Det blir også en egen kokkekonkurranse for ungdom mellom 18 og 25 år. Tema er festmat for ungdom. Tomannslagene skal konkurrere i flere heat - det blir semifinaler lørdag og finale søndag.
Vinnerpremien er på hele 50 000 kr.

Konferansier under MatSTREIF blir Olav Viksmo Slettan, stuntreporter fra NRK Sommeråpent. Arrangementet, som vil bli åpnet av landbruks- og matminister Lars Sponheim og Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen, holder åpent lørdag fra kl.10 til 20 og på søndag fra 10 til 18.

85 streif over hele landet
”Mat og kulturlandskap 2005” er landbrukets markering av 100-årsjubiléet for unionsoppløsningen med Sverige. Sentralt i markeringen står 85 såkalte STREIF (tilrettelagte vandringer i norske kulturlandskap) over hele landet. Årets første offisielle STREIF ble åpnet av H.M. Dronning Sonja i Ullensvang i Hardanger 22. april og det foreløpig siste planlagt går av stabelen i Rogaland i oktober.

Vel møtt til en begivenhetsrik smaksreise gjennom Norge!

Utstillere oppdateres fortløpende.