Historisk arkiv

Nytt statlig nettsted om fornybar energi:

Fornybar.no – alt du bør vite om fornybar energi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Regjeringen har med utgangspunkt i Soria Moria-erklæringen lagt opp til et historisk løft i satsingen på omlegging av energibruk og energiproduksjon. Regjeringens visjon er at Norge skal være en miljøvennlig energinasjon, og være ledende innenfor utviklingen av miljøvennlig produksjon og bruk av energi. (23.03.07)

Regjeringen har med utgangspunkt i Soria Moria-erklæringen lagt opp til et historisk løft i satsingen på omlegging av energibruk og energiproduksjon. Regjeringens visjon er at Norge skal være en miljøvennlig energinasjon, og være ledende innenfor utviklingen av miljøvennlig produksjon og bruk av energi.

Satsing på produksjon av varme og elektrisitet fra fornybare energikilder er sentrale elementer i denne politikken. Det er videre et mål å bidra til økt kunnskap i samfunnet om mulighetene for å ta i bruk effektive og miljøvennlige energiløsninger.

Dette nettstedet   gir en samlet oversikt over den tekniske  og  økonomiske utviklingen innen fagfeltet fornybar energi. Et slikt faktagrunnlag er viktig i forbindelse med utformingen av politikken på området.

Fornybar energi er nøkkelen til å løse klimautfordringen og kunnskap er grunnlaget for all satsing på fornybar energi. Slik kunnskap får du på nettstedet fornybar.no som åpnes i dag. Det er Forskningsrådet, Innovasjon Norge, Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og statsforetaket Enova som sammen har laget nettstedet. Målet er å bidra til større kunnskap om fornybar energi i undervisning, politikk og samfunnsdebatt.

For mer informasjon se NVE.no og Enova.no

Direkte inn til www.fornybar.no