Historisk arkiv

Ny studie om kraft fra land til norsk sokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Regjeringen har tatt initiativ til å få en fornyet gjennomgang av kostnadene ved å forsyne eksisterende petroleumsinstallasjoner på norsk kontinentalsokkel med kraft fra land. Elektrifiseringsstudien som er utarbeidet av Oljedirektoratet, Norges vassdrags- og energidirektorat, Statens forurensningstilsyn og Petroleumstilsynet ble i dag overrakt statsråd Åslaug Haga.

Regjeringen har tatt initiativ til å få en fornyet gjennomgang av kostnadene ved å forsyne eksisterende petroleumsinstallasjoner på norsk kontinentalsokkel med kraft fra land, og arbeidet ble varslet i Klimameldingen. Elektrifiseringsstudien som er utarbeidet av Oljedirektoratet, Norges vassdrags- og energidirektorat, Statens forurensningstilsyn og Petroleumstilsynet ble i dag overrakt statsråd Åslaug Haga.

Rapporten vurderer tilknytning av eksisterende petroleumsanlegg på sokkelen til kraftforsyningen på land opp mot muligheter, kostnader og miljøvirkninger. Vurderinger av tekniske forhold ved petroleumsanleggene, virkninger for kraftbalanse og -system regionalt og nasjonalt, samt HMS-relaterte forhold belyses også. Etatene har valgt en bred problemstilling, ved at hele sokkelen og flere former for elektrifisering har blitt vurdert. Arbeidet har fokusert på større elektrifiseringsprosjekter, det vil si overføring av betydelige kraftmengder og vesentlig potensial for reduksjon i CO2-utslipp.

Link til rapporten på ODs sider