Historisk arkiv

Statsråden mottok rapport fra OD

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen har i dag mottatt Oljedirektoratets rapport fra den geologiske kartleggingen i forvaltningsplanområdet Barentshavet-Lofoten.

Terje Riis-Johansen mottar rapporten fra Oljedirektør Bente NylandOlje- og energiminister Terje Riis-Johansen har i dag mottatt Oljedirektoratets rapport fra den geologiske kartleggingen i forvaltningsplanområdet Barentshavet-Lofoten. I rapporten gir Oljedirektoratet sitt oppdaterte anslag for petroleumsressurser i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

-Oljedirektoratets rapport viser at det er et betydelig
potensial for petroleumsressurser i området,

men at usikkerheten
om tilstedeværende ressurser er stort, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Som bidrag til det faglige grunnlaget for en oppdatert forvaltningsplan for Barentshavet – Lofoten, har også sentrale grunnlagsrapporter fra Utredning av konsekvenser av helårig petroleumsvirksomhet i området Lofoten-Barentshavet (ULB) fra 2003 blitt oppdatert og ligger tilgjengelige på OEDs nettsted.

-ODs rapport og rapportene med oppdaterte vurderinger av konsekvenser av petroleumsvirksomhet er sentral kunnskap i det faglige grunnlaget som nå sendes på offentlig høring. En høring er av stor betydning for å gi oss politikere et best mulig faktagrunnlag i den politiske behandlingen, avslutter olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Se webcast fra pressekonferansen

Rapporten ligger tilgjengelig på Oljedirektoratets nettsted