Historisk arkiv

Borten Moe mottok PUD for Åsgard undervannskompresjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe mottok tirsdag 16. august plan for utbygging og drift (PUD) for Åsgard undervannskompresjon.

Overleveringen skjedde ved Statoils kontor i Stjørdal.

- Jeg er både glad og stolt over å kunne motta planen for utbygging og drift for Åsgard undervannskompresjon. Prosjektet handler om å øke utvinningen fra Mikkel og Midgard  og representer et nytt teknologisprang på norsk kontinentalsokkel. Begge deler er sentrale tema i petroleumsmeldingen som vi la fram før sommeren, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe mottar PUD-dokumentet fra Øystein Michelsen, Statoils konserndirektør for Utvikling og produksjon (Foto: Ole Berthelsen / OED).

Åsgard er et knutepunkt på Haltenbanken og en sentral brikke i Norskehavet. Utbyggingen vil føre til om lag 278 mill. ekstra fat oljeekvivalenter. Investeringsrammen er på om lag 15 mrd. kroner.

Departementet har med dette mottatt PUD for Åsgard undervannskompresjon og har med det startet den formelle myndighetsprosessen for dette prosjektet. Det tas sikte på rask saksbehandling med snarlig framleggelse for Stortinget.