Historisk arkiv

Borten Moe på Petoros 10-årsjubileum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe deltok i dag på Petoros jubileumskonferanse i Stavanger. Han besøkte også Oljedirektoratet.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe deltok i dag på Petoros jubileumskonferanse i Stavanger. Han besøkte også Oljedirektoratet.

Siden etableringen 9 . mai 2001 har Petoro forvaltet statens direkte økonomiske engasjement (SDØE). Til nå har SDØE gitt en netto kontantstrøm til den norske staten på 1000 milliarder kroner. I anledning 10-årsjubileet traff olje- og energiminister Ola Borten Moe de ansatte i Petoro, og han holdt også et innlegg på jubileumskonferansen i Stavanger.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe og adm.dir. Kjell Pedersen fra Petoro

Olje- og energiminister Ola Borten Moe og adm. direktør Kjell Pedersen fra Petoro - foto: OED

I sitt innlegg gratulerte olje- og energiministeren jubilanten, og kom også inn på utfordringene som eksisterer på norsk sokkel.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe og oljedirektør Bente Nyland

- Det er store utfordringer knyttet til kostnadsutviklingen og arbeidet med økt utvinning, og dette må tas på alvor. Jeg er av den oppfatning at vil ha aktivitet på norsk sokkel i lang tid fremover. Det er nå 40 år siden driften på Ekofisk startet. Jeg vil gjøre mitt for å legge til rette for 40 nye år, sa Borten Moe.

Tidligere på dagen besøkte olje- og energiministeren Oljedirektoratet, og oljedirektør Bente Nyland. Dette var Borten Moes første besøk til Oljedirektoratet etter at han tok over som statsråd.

Til høyre: Olje- og energiminister Ola Borten Moe og oljedirektør Bente Nyland - foto: OED