Historisk arkiv

Oljedirektoratet åpner nytt bygg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

De drøyt 200 ansatte i Oljedirektoratet har flyttet inn i nytt bygg på Ullandhaug i Stavanger. Statens eiendomsselskap Entra er byggherre og eier av det nye bygget. Bygget har fått energimerking B, som innebærer strenge krav til energiforbruk og energikilder.

-Vi har ønsket oss et bygg som medarbeiderne skal trives i, og som skal virke inspirerende og samlende på organisasjonen, og det har vi fått, sier oljedirektør Bente Nyland.

Oljedirektoratet har inngått en leieavtale på 20 år for 16.000 kvadratmeter. 4.500 av disse skal benyttes til å huse den unike samlingen kjerneprøver fra norsk kontinentalsokkel som Oljedirektoratet disponerer.

-Det gleder meg stort at Oljedirektoratet nå kan flytte inn i nye, tidsriktige lokaler på Ullandhaug. Moderne fasiliteter og gode arbeidsforhold vil bidra til at direktoratet kan utføre sitt arbeid med samme førsteklasses kvalitet også i fremtiden, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Oljedirektoratets nye bygg er del av et større byggekompleks på Ullandhaug som også består av de gamle lokalene til Oljedirektoratet. Arbeidet med å renovere disse er nå i full gang og planlegges ferdigstilt innen utgangen av 2012. Den totale byggemassen på Ullandhaug blir da 37.000 kvadratmeter. Dette gjør det til et av de største byggeprosjektene til Entra.

Oljedirektoratet på Ullandhaug

Entra Eiendom er Byggherre og Erik Thesen er arkitekt for nybygget.