Historisk arkiv

Besøkte Kristin-plattformen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Mandag besøkte olje- og energiminster Ola Borten Moen Kristin-plattformen i Norskehavet sammen med USAs innenriksminister Ken Salazar og Statoil-sjef Helge Lund.

Besøket kom i stand i forbindelse med to internasjonale møter som starter i Trondheim tirsdag. Kristin-plattformen  ligger i Norskehavet nordvest for Trondheim og produserer både olje og gass.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (midten), USAs innenriksminister Ken Salazar (t.v.) og Statoil-sjef Helge Lund (foto: Ole Berthelsen / OED).

- Produksjonen på Kristin-plattformen er et eksempel på hvordan næringen løser nye tekniske utfordringer. Dette skaper verdier og teknologiutvikling. Nå flytter virksomheten seg nordover. Jeg gleder meg til å diskutere løsninger på de utfordringer og muligheter næringen nå står overfor med selskaper og myndigheter som er samlet i Trondheim de neste dagene, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Tirsdag åpner konferansen Arctic Energy, der tema er oljevirksomhet i arktiske strøk. Blant deltakerne er Ken Salazar, Helge Lund og toppsjefen i det amerikanske selskapet Conoco Phillips, Ryan Lance.

Onsdag er Borten Moe og Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm vertskap for en konferanse om sikkerhet ved petroleumsvirksomhet til sjøs.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (t.v.) og USAs innenriksminister Ken Salazar under omvisningen på Kristin-plattformen (foto: Ole Berthelsen / OED).