Historisk arkiv

Ber Oljedirektoratet gå gjennom større prosjekter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

I lys av betydelige problemer ved enkelte nylig gjennomførte utbygginger på norsk sokkel ber olje- og energiminister Ola Borten Moe Oljedirektoratet om å ta en gjennomgang av noen større utbyggingsprosjekter på norsk sokkel.

I lys av betydelige problemer ved enkelte nylig gjennomførte utbygginger på norsk sokkel ber olje- og energiminister Ola Borten Moe Oljedirektoratet om å ta en gjennomgang av enkelte større utbyggingsprosjekter på norsk sokkel.

- Vi har i det siste opplevd betydelige problemer ved enkelte utbygginger på norsk sokkel, blant annet Yme. Jeg har derfor i dag bedt Oljedirektoratet om å foreta en gjennomgang av noen større utbyggingsprosjekter vi har hatt på norsk sokkel. Hensikten er å bidra til styrket erfaringsoverføring mellom rettighetshavere og redusere risikoen for å gjenta feil, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Norsk petroleumsforvaltning bygger på et grunnleggende prinsipp om at selskapene har et klart ansvar for utbygging og drift, mens myndighetenes rolle er å lage et solid regelverk.

-Ansvaret for god gjennomføring av prosjekter på norsk sokkel ligger hos operatør og rettighetshaver. Myndighetene utarbeider regelverket og skal ikke være part i utviklingen av kommersielle prosjekter. Det er viktig å fastholde denne rollefordelingen, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Oljedirektoratets oppdrag innebærer en gjennomgang av utbyggingsprosjekter som nylig har eller skulle ha kommet i produksjon, og som har et investeringsomfang på over 10 milliarder kroner. Gjennomgangen skal inkludere alle prosjekter med utbyggingsplan godkjent i årene 2006 til 2008. Basert på denne gjennomgangen, og innenfor dagens rollefordeling, vil olje- og energidepartementet vurdere om det bør gjøres justeringer eksempelvis i veilederen for plan for utbygging og drift.