Historisk arkiv

Gassnova SF får ansvar på Mongstad – Fulltallig styre på plass

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Gassnova SF fikk fra 1. oktober ansvaret for å forvalte statens interesser i forbindelse med arbeidet med testsenteret for CO2-håndtering på Mongstad. Foretaket vil videre overta ansvaret for å forvalte statens interesser knyttet til arbeidet med fullskala CO2-fangst på Kårstø fra 1. november og arbeidet med transport og lagring av CO2 fra 1. desember.


Gassnova SF ble stiftet 3. juli og har som formål å forvalte statens interesser knyttet til CO2-håndtering. Foretaket fikk fra 1. oktober ansvaret for å forvalte statens interesser i forbindelse med arbeidet med testsenteret for CO2-håndtering på Mongstad. Foretaket vil videre overta ansvaret for å forvalte statens interesser knyttet til arbeidet med fullskala CO2-fangst på Kårstø fra 1. november og arbeidet med transport og lagring av CO2 fra 1. desember.

På foretaksmøte i dag ble styret i Gassnova SF utvidet med to medlemmer. Styret består nå av fem medlemmer: Johan Nic. Vold (leder), Hilde Tonne (nestleder), Endre Skjørestad, Gro Bakstad (ny) og Bjørn Sund (ny).

Bakstad har siden 2006 vært del av Postens konsernledelse, med ansvar for økonomi, finans og strategi. Hun har i tillegg erfaring fra blant annet Procorp og Ocean Rig. Sund leder i dag utbyggingen av Akershus Universitetssykehus og har blant annet bakgrunn fra utbyggingen av flyplassen på Gardermoen, OL-anleggene på Lillehammer og Telenors lokaler på Fornebu.

Forvaltningsorganet Gassnova har holdt til i Porsgrunn siden det ble opprettet i 2005. Formell virksomhetsoverdragelse fra forvaltningsorganet Gassnova til statsforetaket Gassnova SF vil skje 1. januar 2008.