Historisk arkiv

Gunnar Berge går av som oljedirektør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Oljedirektør Gunnar Berge går i dag av som direktør for Oljedirektoratet etter eget ønske.

Gunnar Berge ble beskikket som oljedirektør i 1990. Som en følge av at han var stortingsrepresentant og senere kommunal- og arbeidsminister tiltrådte han ikke stillingen før 1.1.1997. Han er nå inne i sin andre åremålsperiode som utløper 31.12.2008.

Gunnar Berge har hatt en lang rekke viktige posisjoner i det norske samfunn. Han var innvalgt representant for Rogaland på Stortinget fra 1969 til 1993. Han var finansminister i perioden 1986-89 og kommunal- og arbeidsminister minister i perioden 1992-1996. Han var medlem i Den norske Nobelkomité fra 1977 og formann fra 2000 til 2002.

-Jeg vil takke Gunnar Berge for innsatsen. Som oljedirektør har han ledet Oljedirektoratet på en svært god måte. Oljedirektoratet har i hans periode hatt en høy profesjonell standard og legitimitet, og står for et helhetsperspektiv på petroleumsvirksomheten i en tid da mange ulike institusjoner er delansvarlige for virksomheten, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

Oljedirektoratets hovedoppgave er, sammen med Olje- og energidepartementet, å legge til rette for at olje og gassressursene fra den norske kontinentalsokkel blir funnet og produsert på en effektiv måte. 

Gunnar Berge er i dag valgt til styreleder for Petoro AS.