Historisk arkiv

Sasol Ltd og OED inngår intensjonsavtale

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet og det sørafrikanske energiselskapet Sasol inngikk i dag en Memorandum of Understanding (MoU) med det formål å diskutere nærmere mulighetene for Sasols deltakelse i teknologisenteret for CO2-fangst på Mongstad (TCM).

Olje- og energidepartementet og det sørafrikanske energiselskapet Sasol inngikk i dag en Memorandum of Understanding (MoU) med det formål å diskutere nærmere mulighetene for Sasols deltakelse i teknologisenteret for CO2-fangst på Mongstad (TCM). Byggingen av teknologisenteret er godt i gang, og skal etter planen komme i drift mot slutten av 2011. To ulike fangstteknologier på to eksosgasstrømmer med ulikt CO2-innhold skal testes. Dette gjør at testingen også er relevant for blant annet kullkraftverk.

-Denne intensjonsavtalen er et viktig skritt videre i arbeidet med å få flere industrielle selskaper med i teknologisenteret for CO2-fangst på Mongstad. Deltakelse av et selskap på Sasols størrelse vil bidra til å øke prosjektets relevans internasjonalt med tanke på å spre teknologien. Det er svært gledelig at Sasol, som er ansvarlig for noen av verdens største punktutslipp, nå viser slik konkret interesse for å arbeide med CO2-håndtering, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Sasol (South African Coal, Oil and Gas Corporation) er verdens største produsent av flytende drivstoff (bensin og diesel fremstilles fra kull og naturgass), og Afrikas største produsent av kjemikalier. Energi- og petrokjemiselskapet eier og driver noen av verdens største punktutslipp av CO2.

Gassnova undertegnet MoU-en på vegne av Olje- og energidepartementet under det offisielle statsbesøket til Sør-Afrika i dag.