Historisk arkiv

Olje- og energiminister Ola Borten Moe mottok CO2-lagringsatlas

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe mottok i dag et CO2-lagringsatlas over Nordsjøen. Atlaset gir en grundig oversikt over mulige CO2-deponier. Arbeidet har vært ledet av Oljedirektoratet.

- Det er liten hjelp i å fange CO2 hvis vi ikke har et forsvarlig sted å lagre den. En forutsetning for at karbonfangst og -lagring tas i bruk som klimatiltak er at vi finner gode og trygge områder for lagring. CO2-lagringsatlaset er et viktig ledd i dette arbeidet, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe innleder under overrekkelsen (foto: HSI / OED).

I arbeidet med CO2-atlaset har målet vært å finne områder i de åpnede delene av norsk sokkel som er egnet for sikker og effektiv CO2-lagring, uten at dette har negativ innvirkning på petroleumsaktiviteten. Reservoarer på norsk sokkel har kapasitet til å kunne lagre store mengder CO2. På lengre sikt kan de være aktuelle også for lagring av CO2 fra andre land.

- Oljedirektoratet har her gjort et banebrytende arbeid. Norge har svært god kompetanse på dette området, og har en unik erfaring med lagring offshore. Dette gjør at CO2-lagringsatlaset trolig vil få internasjonal oppmerksomhet, sier Borten Moe.

 

Oljedirektoratet starter nå arbeidet med å utvide atlaset til å omfatte Norskehavet.

Olje- og energiministerens innlegg under fremleggelsen kan leses her.