Historisk arkiv

Enoksen på sporet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Tilsvar av Anita Utseth, statssekretær i Olje- og energidepartementet, publisert i Nationen 27. august 2007

Av Anita Utseth (Sp), statssekretær i Olje- og energidepartementet.
Publisert i Nationen 27. august 2007

I sin leder 23.8.07 skriver Nationen at olje- og energiminister Odd Roger Enoksen er på villspor. Etter min mening illustrerer avisen her at det er Nationen som er på villspor.

Temaet er innføring av nytt måle- og kommunikasjonsutstyr for strøm, såkalt toveiskommunikasjon. Dette innebærer installering av moderne måler- og kommunikasjonsutstyr som blant annet gjør det enklere å få oversikt over eget strømforbruk, mer korrekt informasjon om sitt strømforbruk og bedre informasjon om effekten av energisparing. Teknologien åpner for et mer bevisst forhold til eget strømforbruk og mulighet til å kontrollere strømforbruket.

Toveiskommunikasjon mellom kunde og nettselskap åpner for mer fleksibel prising av strøm og strømkontrakter tilpasset hver enkelt kunde. I toveiskommunikasjon ligger det at det skal være kommunikasjon begge veier. For eksempel kan nettselskapet tilby deg en gunstig kontrakt mot mulighet til å koble ut varmtvannsbereder eller varmekabler i huset ditt i noen timer. Tiltaket kan være redusere energiforbruket ditt og redusere strømregningen din, uten at du tar fra naboen nattesøvnen eller at barna må vente med middagen.

Gjennom å ta i bruk toveiskommunikasjon har kundene en teknologi som blant annet legger til rette for å tilby kundene toprissystem på energibruk, helt i tråd med Senterpartiets landsmøtevedtak i mars i år. Med andre ord – Enoksen er på sporet.