Historisk arkiv

Nye rapporter: Sårbarhetsanalyse av mobilnettene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsministeren mottok i dag rapporter fra Post- og teletilsynet om sårbarheten i mobilnettene i Norge. Les rapportene og se opptak fra overleveringen.

På bakgrunn av hendelser med brudd og bortfall av mobilnett og mobiltjenester i mai og juni 2011, fikk Post- og teletilsynet i oppdrag fra Samferdselsdepartementet å kartlegge sårbarheten i mobilnettene i Norge. Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa mottok rapportene 13. januar 2012.

- Jeg vil nå gå gjennom rapportene og vurdere anbefalingene fra Post- og teletilsynet. Selv om hovedinntrykket er at det er god tjenestekvalitet og høy oppetid i det daglige, er det helt klare sider å ta tak i både på kort og lang sikt, særlig når det gjelder ekstreme situasjoner, sa samferdselsministeren i forbindelse med overleveringen.

- Beredskapslager og krav om reservestrøm står for meg som eksempel på gode tiltak som en kan få til i samarbeid med tilbyderne.

- Det er viktig med en god dialog med tilbyderne om vi skal få til noe. Vi må også sikre et godt samarbeid med fylkeskommuner og kommuner.

Rapportene

Rapport fra Post- og teletilsynet om sårbarheten i mobilnettene i Norge (pdf)

Foreløpige erfaringer og forslag til tiltak etter ekstremværet Dagmar (pdf)

Nett-tv

Pressekonferanse i forbindelse med overleveringen av rapportene 

 
Direktør i Post- og teletilsynet Torstein Olsen i samtale med samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa. (Foto: Samferdselsdepartementet)