Historisk arkiv

Areal - lokalt gull

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Areal: Politiske dilemmaer, arealbruk og langsiktige konsekvenser, myter og lokale grep i arealdisponeringen er temaer som tas opp i Landbruksdepartementets nye film - Areal - lokalt gull. Filmen kan du se på nettet. (10.09.2004)

Areal - lokalt gull

Areal: Politiske dilemmaer, arealbruk og langsiktige konsekvenser, myter og lokale grep i arealdisponeringen er temaer som tas opp i Landbruksdepartementets nye film - Areal - lokalt gull. Filmen kan du se på nettet.

Filmen handler om verdier i jordbrukets kulturlandskap, og betydningen av langsiktighet i kommunenes disponering av arealene. Areal - lokalt gull er bygget opp rundt seks temaer som kan sees i sammenheng eller som selvstendige enheter:

  • Arealbruk - langsiktige konsekvenser
  • Myter
  • Slik har vi disponert arealene
  • Politiske dilemmaer
  • Nye lokale grep
  • Verktøy

Målgrupper er kommuner, fylkeskommuner, fylkesmenn og andre med tilknytning til, eller interesse for arealforvaltning.

Kampen om arealene
Kampen om arealene er tema når landbruks- og miljøvernministrene møtes på høstens store konferanse om arealforvaltning. - Det har i all tid vært kamp om areal. På konferansen i Stavanger setter vi søkelyset på forvaltning av jord og landskap i både nåtid og fremtid, sier landbruksminister Lars Sponheim. - Vi skal se på hva landskapet i full bredde kan tilby oss, som rom for rekreasjon, friluftsliv og opplevelser, og som grunnlag for næringsutvikling og produksjon av varer og tjenester.

"Kampen om arealene" - Nasjonal konferanse om kulturlandskap og arealbruk Stavanger, 20. - 21. september 2004.