Historisk arkiv

Areal - lokalt gull

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Areal: Politiske dilemmaer, myter, langsiktige konsekvenser av arealbruk og lokale grep i arealdisponeringen er temaer som det fokuseres på i filmene Areal - lokalt gull. (07.10.2004)

Areal - lokalt gull

Areal: Politiske dilemmaer, myter, langsiktige konsekvenser av arealbruk og lokale grep i arealdisponeringen er temaer som det fokuseres på i filmene Areal - lokalt gull.

Filmene handler om verdier i jordbrukets kulturlandskap, og betydningen av langsiktighet i kommunenes disponering av arealene. Areal - lokalt gull er bygget opp rundt seks temaer som kan sees i sammenheng eller som selvstendige enheter.

Kampen om arealene
Areal - lokalt gull ble lansert av landbruks- og matminister Lars Sponheim (V)i tilknytning til den nasjonale konferansen "Kampen om arealene", hvor temaet var kulturlandskap og arealbruk. -
Hovedmålet er å få i gang en politisk prosess med å prioritere og definere de viktigste områdene for matproduksjon og kulturlandskap. Jeg tror en slik prosess har mange nytteeffekter, og kan medvirke til å sette i gang lokalpolitiske debatter om den fremtidige forvaltningen av landbrukslandskapet, sa Sponheim i sin åpningstale på konferansen i Stavanger.