Historisk arkiv

Enighet om tiltak mot ran i kollektivtrafikken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

- Ran og vold mot sjåfører i kollektivtrafikken er alvorlig, både for den enkelte arbeidstaker og for arbeidsmiljøet. Kontantfri kollektivtrafikk vil derfor være et viktig bidrag til å redusere risikoen for ran, sier statssekretær Jan-Erik Støstad. Han har ledet en partssammensatt arbeidsgruppe som er enige om at målet er at kollektivtransporten skal være kontantfri.

– Ran og vold mot sjåfører i kollektivtrafikken er alvorlig, både for den enkelte arbeidstaker og for arbeidsmiljøet. Kontantfri kollektivtrafikk vil derfor være et viktig bidrag til å redusere risikoen for ran, sier statssekretær Jan-Erik Støstad.

Han har ledet en partssammensatt arbeidsgruppe som er enige om at målet er at kollektivtransporten skal være kontantfri.

Arbeidsgruppen med berørte parter og myndigheter er enige i en målsetting om at kollektivtrafikken skal være kontantfri. Samtidig må kundenes behov for betalingsmuligheter og effektiv transport ivaretas på en god måte

Det er enighet om en rekke tiltak som kan iverksettes allerede i 2011 og første halvår av 2012.

Dette er for eksempel å iverksette to-prissystem i hele landet, flere kommisjonærer, fornying og salg av periodekort på internett, bankkortterminaler på billettmaskiner i distriktene, flere deponeringssteder, lavere kontantbeholdning hos sjåførene og holdeplasstiltak som for eksempel bedre belysning.

Andre tiltak må fases inn så raskt det er mulig. Arbeidsgruppen er videre enig om at løsninger for mobil billettering for alvor skal tas i bruk i 2013.

 

Last ned rapporten i PDF Last ned rapporten (pdf)