Historisk arkiv

Inviterer innvandrere til bistandssamarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

– Det er et stort engasjement i innvandrerbefolkningen for å bidra i kampen mot fattigdom, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. Gjennom ”Pilotprosjekt Pakistan” vil Regjeringen gi én krone til bistandsprosjekter i Pakistan for hver krone innvandrerorganisasjoner samler inn.

Pilotprosjektet er utviklet i samarbeid med norsk-pakistanske miljøer, frivillige organisasjoner og Norad. Organisasjonene inviteres til å søke om offentlig støtte fra Norad til ulike prosjekter. Regjeringen har satt av 1 million kroner i 2008 og 5 millioner kroner i 2009 til prosjektet.

– Innvandrere og deres etterkommere har verdifull kunnskap om blant annet kultur og språk som er veldig relevant for norsk utviklingssamarbeid. Vi ønsker derfor å styrke samarbeidet med innvandrermiljøer i Norge. ”Pilotprosjekt Pakistan” vil gi oss erfaringer på hvordan dette best kan gjøres, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Innvandrere og deres etterkommere sender allerede store pengebeløp til familie og slekt i sine eller foreldrenes opprinnelsesland. Pengeoverføringer fra innvandrere utgjør på verdensbasis tre ganger så mye som all internasjonal bistand.

– Hensikten med et tettere samarbeid med innvandrermiljøene er også å bidra til at pengene ikke bare kommer den enkelte familie, men hele lokalsamfunn til gode og fører til utvikling, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Prosjektet skal også bidra til å styrke kompetansen i aktuelle organisasjoner når det gjelder bistandssamarbeid. Slik kan organisasjonene stille sterkere i konkurransen om støtte til bistandsprosjekter via Norads ordinære støtteeordninger.

Statsrådene Solheim og Hanssen invitererte i dag til dialog om hvordan personer med innvandrerbakgrunn og deres organisasjoner i større grad kan ta del i norsk utviklingssamarbeid og utviklingspolitikk. Mer om arrangementet ”Nye muligheter i utviklingssamarbeidet” på Norads nettsider: www.norad.no.