Historisk arkiv

A-48/2009- Rundskriv om ikraftsetting av endringer i midlertidig forskrift av 24. februar 2005 nr. 165 (MUF- forskriften) – Ny § 2b om foreløpig tillatelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Utlendingsdirektoratet
Politidirektoratet
Justis- og politidepartementet
Utenriksdepartementet
Politiets utlendingsenhet
Utlendingsnemnda 
 

 

Nr.                                      Vår ref                                     Dato
A-48/2009                           200901628                               22.5.2009

 

A-48/2009- Rundskriv om ikraftsetting av endringer i midlertidig forskrift av 24. februar 2005 nr. 165 (MUF- forskriften) – Ny § 2b om foreløpig tillatelse.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet har vedtatt endringer i forskrift av 24. februar 2005 nr. 165 (MUF- forskriften). Endringene gis i medhold av utlendingsloven § 8 annet ledd.

Endringene trer i kraft 29. mai 2009. Endringsforskriften følger vedlagt.

               1. Bakgrunn
Regjeringen har besluttet at en bestemt gruppe irakere (irakere som tidligere har hatt en midlertidig tillatelse uten rett til familiegjenforening eller bosettingstillatelse - MUFere) kan få fornyet vurdering av sine saker med sikte på varig tillatelse(tillatelse som kan danne grunnlag for bosettingstillatelse). I påvente av at regelverket for dette skal komme på plass, og at sakene skal bli behandlet, er det besluttet at det kan gis en foreløpig tillatelse. Departementet har derfor vedtatt en ny bestemmelse i MUF- forskriften, § 2b om foreløpig tillatelse.

De som gis foreløpig tillatelse vil få legalisert sitt opphold i Norge samt adgang til å arbeide frem til søknad om tillatelse som danner grunnlag for bosettingstillatelse er avgjort. Vilkårene for å få foreløpig tillatelse er at søkeren kommer inn under en av kategoriene som fremkommer av bestemmelsens første ledd, at identiteten er kjent, at vedkommende var i Norge 18. mars 2009, og at personen ikke kan utvises uten at det er uforholdsmessig. Se nærmere om de ulike vilkårene nedenfor i pkt 2.

På grunn av forskriftsendringens karakter og formål har forskriftsendringen ikke vært på offentlig høring.

               2. Nærmere om innholdet og vilkårene for foreløpig tillatelse
Tillatelsen er en generell arbeidstillatelse som gir rett til å arbeide og for øvrig rett til lovlig opphold med tilhørende rettigheter og plikter. En slik foreløpig tillatelse vil ikke danne grunnlag for bosettingstillatelse eller danne grunnlag for arbeids- eller oppholdstillatelse for familiemedlemmer. Innvilgelse har ingen betydning for om tillatelse som kan danne grunnlag for bosettingstillatelse senere vil bli innvilget. Innvilgelse av foreløpig tillatelse gir ikke et utvidet utvisningsvern, jf. utlendingsloven § 29 tredje ledd. For ordens skyld understrekes at dersom søkeren ikke fyller vilkårene for foreløpig tillatelse etter MUF- forskriften § 2b, skal det ikke foretas en vurdering av foreløpig tillatelse etter de ordinære reglene i utlendingsforskriften § 14.  

Hvilke personer som omfattes av ordningen med foreløpig tillatelse
Grunnvilkåret for å få foreløpig tillatelse vil enten være at vedkommende har hatt tillatelse etter MUF- forskriften § 2, og senere ikke har fått fornyet tillatelsen, eller fikk opphold på humanitært grunnlag (utlendingsloven § 8 annet ledd) etter søknad om arbeidstillatelse i medhold av MUF- forskriften § 2, og senere ikke har fått fornyet tillatelsen. I tillegg vil de som fikk behandling av søknad om arbeidstillatelse stilt i bero før Utlendingsdirektoratet fattet vedtak i saken, og senere har fått avslag på søknaden eller søknaden ikke er ferdig behandlet, kunne bli omfattet av ordningen. Personer som fikk avslag på sin søknad om første gangs arbeidstillatelse i henhold til MUF- forskriften, vil således ikke fylle vilkårene for å få foreløpig tillatelse.

Søknad om foreløpig tillatelse
Alle som ønsker en foreløpig tillatelse må fremme en særskilt søknad om dette. Ut fra effektivitetshensyn og hensynet til søkerne, skal søknad om foreløpig tillatelse også anses som søknad om tillatelse som kan danne grunnlag for bosettingstillatelse. Det blir dermed ikke nødvendig å fremme egen søknad om tillatelse etter den varslede nye bestemmelsen(jf. pkt. 1) når denne er vedtatt.  Frist for fremsettelse av søknad om foreløpig tillatelse er 1. august 2009, jf. § 2b femte ledd. Det presiseres at frist for fremsettelse av søknad om tillatelse som kan danne grunnlag for bosettingstillatelse, vil være på et senere tidspunkt.

Identitet
Som det fremgår av § 2b fjerde ledd skal det være et vilkår for foreløpig tillatelse at søkerens identitet er kjent. I saker hvor det ikke er konkrete holdepunkter for å trekke i tvil identiteten mener departementet at dette vilkåret kan anses oppfylt. Det bør da ikke kreves nærmere dokumentasjon av identiteten for å få innvilget foreløpig tillatelse. For personer som har operert med ulike identiteter, enten i Norge eller i forskjellige land, eller der det av andre grunner er tvil om identitet, må det imidlertid stilles krav om dokumentasjon på identitet.

Departementet mener at det i slike tilfeller bør være tilstrekkelig for å anse identiteten som kjent, at søkeren dokumenterer sin identitet ved irakisk pass anerkjent av norske myndigheter som reisedokument, med mindre det er konkrete holdepunkter for at slikt pass bygger på uriktige opplysninger. Dersom det er konkrete holdepunkter for at passet bygger på uriktige opplysninger, for eksempel at politiet har verifisert de dokumenter som passet bygger på som falske, kan ikke identiteten anses dokumentert uten nærmere undersøkelser. Dette er i tråd med gjeldende praksis i UDI i saker etter MUF- forskriften.

Hvilke irakiske pass som til enhver tid er anerkjent som reisedokument av norske myndigheter, vurderes fortløpende. Da det vil kunne variere hva slags pass som anerkjennes, reguleres dette ikke nærmere i forskriften. Per i dag er det irakiske pass i den såkalte G-serien som norske myndigheter anerkjenner. Det vil være opp til UDI å vurdere om det skal stilles krav til hvordan passet fremskaffes, herunder om det skal stilles krav til at vedkommende har møtt personlig ved utstedelse av passet.  

I saker der det foreligger tvil om identitet og irakisk pass som omtalt ovenfor ikke fremlegges, og UDI heller ikke anser identiteten fastlagt på bakgrunn av annen fremlagt dokumentasjon, kan kravet om kjent identitet ikke anses oppfylt.

Utvisning
Personer som kan utvises etter utlendingsloven § 29 uten at det er uforholdsmessig, skal ikke gis foreløpig tillatelse, jf § 2b tredje ledd. Utvisning etter utlendingsloven § 29 første ledd bokstav a vil normalt måtte anses uforholdsmessig i de aktuelle sakene. I mange av de aktuelle sakene vil det trolig også være uforholdsmessig å avslå på bakgrunn av mindre alvorlige straffbare forhold. Personene det her gjelder har vært i Norge i lang tid og har i en periode hatt en tillatelse som dannet grunnlag for bosettingstillatelse. I saker der det kriminelle forholdet dreier seg om mindre alvorlige forhold som brudd på veitrafikkloven, skadeverk, naskeri og lignende, skal det derfor i forholdsmessighetsvurderingen normalt legges avgjørende vekt på søkerens tilknytning til riket og det straffbare forholdets karakter.  

Bestemmelsen i § 2b tredje ledd innebærer for øvrig at dersom det er eller skal opprettes utvisningssak mot søkeren, skal spørsmål om utvisning, etter vanlig praksis, avgjøres før det tas stilling til om foreløpig tillatelse kan innvilges. Personer som er utvist vil ikke kunne gis foreløpig tillatelse etter bestemmelsen. 

Vilkår om at søkeren var i riket 18. mars 2009
Det er et vilkår for å få foreløpig tillatelse at søkeren var i riket 18. mars 2009, jf § 2 b annet ledd.  Det ble på dette tidspunktet gjort kjent at en gruppe MUFere vil få sine saker vurdert på nytt med sikte på varig tillatelse. Dette vilkåret skal forhindre at personer som har forlatt Norge, og enten har reist til hjemlandet eller et tredjeland, reiser tilbake til Norge og får en forløpig tillatelse. Vilkåret er ikke ment som et krav om at det i alle saker skal dokumenteres at søkeren var i Norge på det aktuelle tidspunktet. Dersom utlendingsmyndighetene imidlertid har positiv kunnskap om at søkeren befant seg i utlandet 18. mars 2009, og senere har reist tilbake til Norge for å søke foreløpig tillatelse, vil ikke vilkåret være oppfylt.


Tillatelsens varighet
Den foreløpige tillatelsen skal gjelde frem til et gitt tidspunkt som fastsettes i ny bestemmelse i MUF-forskriften om tillatelse som kan danne grunnlag for bosettingstillatelse, jf § 2b sjette ledd.



Med hilsen



Birgitte Ege (e.f.)
fung. ekspedisjonssjef
                                                                          Marianne Brænden
                                                                          seniorrådgiver


Vedlegg: Forskrift om endringer i forskrift av 24. februar 2005 nr. 165 (MUF- forskriften).pdf