Historisk arkiv

Statsbudsjettet 2007 kap 231 skjønnsmidler til drift av barnehager - første utbetaling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Brev om første tildeling av skjønnsmidler til drift av barnehager for 2007 er nå sendt alle landets kommuner og bydeler.

Skjønnsmidler til barnehager er et øremerket tilskudd til kommunene, som i sin helhet skal nyttes til drift av barnehager. Midlene skal bidra til å kompensere for kommunenes merutgifter knyttet til maksimalpris, plikten til økonomisk likeverdig behandling og drift av nye barnehageplasser. Midlene disponeres sammen med kommunenes frie inntekter.

Første tildeling av skjønnsmidler i 2007 er en videreføring av de midlene den enkelte kommune fikk tildelt ved første og andre tildeling i 2006, pris- og kostnadsjustert med 3,6 prosent. Ved årets første tildeling tildeles halvparten av  beløpet. Andre halvparten av videreføring av midlene fra første og andre tildeling i 2006 vil tildeles i juni/juli 2007. Departementet arbeider for tiden med en kontroll av bruk av skjønnsmidler i 2005, jf. St.prp. nr 1 (2006-07). Dersom denne kontrollen gir grunnlag for å endre tildelingen av skjønnsmidler til enkelte kommuner, tar departementet sikte på å håndtere dette i forbindelse med tildelingen av skjønnsmidler i juni/juli.
Departementet vil komme nærmere tilbake til tildelingen av skjønnsmidler i 2007 for midler knyttet til aktivitetsvekst i 2006. Tildelingen som gis som kompensasjon for aktivitetsvekst i 2007, vil også i år baseres på en egen rapportering fra kommunene per 20. september 2007. Her skal kommunene rapportere status for antall barn i barnehage, samt forventet aktivitetsvekst for resten av året, dvs. perioden 20. september – 31.desember 2007.

Brev til alle landets kommuner og bydeler

Tildelingsoversikt - kommunevis (excel)