Historisk arkiv

FNs kvinnekommisjon i New York

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Sted: New York

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Thorkildsen leder den norske delegasjonen til FNs kvinnekommisjon. Årets tema er avskaffelse og forebygging av alle former for vold mot kvinner og jenter.

I New York vil statsråden blant andre møte lederen for UN Women, Michelle Bachelet, og ha møter med likestillingsministre fra en rekke land, blant annet Indonesia, Tyrkia og Zambia. Hun deltar i flere paneldebatter (side events) og det legges opp til besøk ved et senter som jobber for kvinner som har blitt utsatt for vold i hjemmet.

Den internasjonale debatten om kvinner og likestilling er tilspisset, kvinners rettigheter trues og det er utfordrende å enes om fremtidsrettet politikk på dette området. Vold mot kvinner er en utfordring den norske likestillingsministeren tar opp nasjonalt og globalt.

FNs kvinnekommisjon samler flere tusen delegater fra hele verden i to uker for å vurdere fremgang som er gjort, identifisere nye utfordringer, lage globale standarder og utforme ny politikk på områdene likestilling og kvinners rettigheter.