Historisk arkiv

Anniken Huitfeldt tar barn og unge med på råd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Regjeringen vil styrke barn og unges medvirkning i utformingen av sentral politikk. FNs barnekonvensjon gir barn rett til å si sin mening og bli hørt i saker som angår dem.

Regjeringen vil styrke barn og unges medvirkning i utformingen av sentral politikk. FNs barnekonvensjon gir barn rett til å si sin mening og bli hørt i saker som angår dem. Denne retten gjelder også i beslutninger som staten foretar.

- Derfor vil vi styrke ungdoms muligheter til innflytelse på statlig nivå, sier Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt, som nå oppretter et dialogforum der hun skal møte ungdomsrepresentanter fra hele landet. Det første møtet i dette dialogforumet gjennomføres i dag 27.03.09. Statsråden møter ungdomsrepresentanter fra alle norske fylker. Representantene er rekruttert fra ungdommens fylkesting i de fylker som har dette. I fylker som ikke har ungdommens fylkesting, er representanten valgt ut fra et liknende forum.

Huitfeldt har i det første møtet valgt å fokusere på temaer som handler om utsatte barn og unge. Noen av temaene vil være informasjon om barns rettigheter, kjennskap til barnevernet, samt temaer som handler om vold.

Anniken Huitfeldt og representanter for ungdomstingene
Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt og representanter fra ungdomstingene.
Foto: Marit Skram-Lund.