Historisk arkiv

Dugnad for informasjonssikkerhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Oktober er den nasjonale måneden for informasjonssikkerhet. I løpet av denne måneden gjennomføres en dugnad for å styrke informasjonssikkerheten i landet.

Vi bruker internett til stadig flere formål. Vi handler på nettet, bruker nettbank og vi kommuniserer med vennene våre på epost, sms og Facebook

- Internett har gitt oss fantastiske muligheter, men vi trenger kunnskap og bevissthet om hvordan vi opptrer på nettet. Vi har alle et ansvar for å gjøre det vi kan for å øke sikkerheten på nett, sier statsråd Rigmor Aasrud, som åpner sikkerhetsmåneden under konferansen "Sikkert nok" den 2. oktober.

Årets sikkerhetsmåned har tre hovedtema:

  • Stopp. Tenk. Klikk.
  • Oppdatering av programvare
  • Passord

Felles for disse tre temaene er at det dreier seg om handlinger som vi som enkeltpersoner må ta tak i. Vi har alle et ansvar for å gjøre det vi kan for ikke å spre virus, vi har alle et ansvar for å vanskeliggjøre IT-kriminelles virksomhet gjennom å ha gode rutiner for oppdatering av programmer og gode rutiner for passord.

Her får du oversikt over hva som skjer under den nasjonale sikkerhetsmåneden.  

Nyheter, taler og pressemeldinger:

Les mer:

Norsk senter for informasjonssikkerhet står bak den nasjonale dugnaden. Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) er en del av regjeringens helhetlig satsing på informasjonssikkerhet i Norge. NorSIS er faglig underlagt Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.