Historisk arkiv

Nye bredbåndstall

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Regjeringen har som mål at hele landet skal ha tilgang til bredbånd. Nye bredbåndstall viser positiv utvikling.

Regjeringen har som mål at hele landet skal ha tilgang til bredbånd. Bredbåndsdekningen i Norge var høsten 2006 på om lag 95 prosent. Inkludert de statlige midlene som ble fordelt i januar vil vi ventelig være oppe i en bredbåndsdekning på om lag 98 prosent i løpet av 2007.

Som et ledd i arbeidet med å oppnå full dekning har Fornyings- og administrasjonsdepartementet blant annet bestilt en ny og oppdatert ekstern rapport. Departementet har brukt noen dager på å gjennomgå rapporten, som i likhet med tidligere rapporter vil være offentlig tilgjengelig. Se lenke nedenfor.

Rapporten viser en positiv utvikling når det gjelder bredbåndsdekningen. I følge Nexia ,som har utarbeidet rapporten, vil bredbåndsdekningen ved utgangen av 2007 være i overkant av 98 prosent. Den viser også at kostnadene ved å dekke de resterende "hvite flekkene" har gått ned. For ett år siden var kostnaden anslått til 800-1000 millioner kroner. Nå er anslaget 500 millioner kroner. Dette er den estimerte totalkostnaden, og ikke det samme som behovet for statlig støtte som vil være vesentlig lavere. Erfaringene fra de siste årene har vist at den statlige støtteandelen har ligget på ca. 40 prosent. Regjeringen vil komme tilbake til hvordan vi skal nå de to prosentene som nå står igjen.

Kontaktperson: Kommunikasjonssjef Signe Horn, mob. 926 03 520