Historisk arkiv

Imponert etter besøk til Simrad Optronics

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Statssekretær Roger Ingebrigtsen besøkte torsdag 20. januar Simrad Optronics på Nøtterøy. - Det har vært nyttig å bli bedre kjent med bedriften og deres forsvarsrelaterte prosjekter, sier Ingebrigtsen.

Statssekretær Roger Ingebrigtsen i Forsvarsdepartementet besøkte torsdag 20. januar Simrad Optronics på Nøtterøy. - Det har vært nyttig å bli bedre kjent med bedriften og deres forsvarsrelaterte prosjekter.

Fra venstre: Stedfortredene materielldirektør John Laugerud (FD), direktør programmer & prosjekter Roar Langen (Vinghøg AS), statssekretær Roger Ingebrigtsen og direktør forretningsutvikling Harald Lunde (Vinghøg AS)
Fra venstre: Stedfortredene materielldirektør John Laugerud (FD), direktør programmer & prosjekter Roar Langen (Vinghøg AS), statssekretær Roger Ingebrigtsen og direktør forretningsutvikling Harald Lunde (Vinghøg AS). - Foto: Forsvarsdepartementet.

Statssekretæren fikk en omvisning i produksjonslokalene til Simrad. Selskapet leverer flere produkter til Forsvaret, herunder optiske løsninger til våpenstasjonen PROTECTOR, nattsyn-systemer og systemer for måloppdagelse, overvåking og ildledelse. - Jeg ble imponert over den høye kompetansen de ansatte besitter og kompleksiteten til det de produserer, sa statssekretæren.

Verdifull kompetanse
I 2010 ble Simrad Optronics og Vinghøg kjøpt opp av det tyske selskapet Rheinmetall AG. - Kjøpet av Simrad Optronics viser at Rheinmetall har stor tro på bedriften og den kompetansen som Simrad har opparbeidet seg gjennom flere tiår som forsvarsleverandør, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen.

Simrad Optronics Group er også etablert utenfor Norge med en produksjonsenhet, Vingtech Corporation i Biddeford Maine, USA.  Simrad har dessuten etablert to Joint Ventures; Vingtech Saab i Norge og Vingtech AUS i Australia.
- Jeg har fått bekreftet at Rheinmetall ønsker å videreutvikle selskapet og styrke deres posisjon både i Norge og internasjonalt, sier statssekretær Ingebrigtsen.

Bedriften har hatt betydelige oppdrag knyttet til gjenkjøp de siste årene, blant annet i forbindelse med anskaffelser fra Heckler & Koch og BAE Systems Land and Armaments.
- Selv etter eierskiftet anser jeg Simrad Optronics å være en del av forsvarsindustrien i Norge og at de fortsatt er å anse som en aktuell deltaker når industrisamarbeid i tilknytning til Forsvarets anskaffelser skal på plass, avslutter statssekretær Roger Ingebrigtsen.