Historisk arkiv

Luftforsvarets hovedverksted Kjeller blir statsforetak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Regjeringen vil omdanne LHK til statsforetak slik at virksomheten kan videreutvikles og slik at LHK fremdeles kan være et ledende verksted på vedlikehold av avansert luftmateriell, sier forsvarsminister Grete Faremo.

Luftforsvarets verksted Kjeller F-16 midlife update.(Forsvaret, Andreas Fadum)

Luftforsvarets verksted Kjeller F-16 midlife update.(Forsvaret, Andreas Fadum)

Luftforsvarets hovedverksted Kjeller (LHK) arbeider i dag med tyngre vedlikehold av F-16 kampfly, Sea King helikoptre så vel som vedlikehold av kommunikasjons- og radarutstyr. Ved utfasingen av F-16 og Sea King rundt 2020 sto virksomheten i fare for å miste hoveddelen av sin virksomhet, og det ville vært en reell fare for at kompetansen som har vært bygget opp ved LHK ville forvitre. Omdanning av LHK til statsforetak er derfor fremtidsrettet tiltak som legger til rette for å sikre kompetansearbeidsplassene ved LHK også på lang sikt. På omdanningstidspunktet vil virksomheten bestå av ca. 400 ansatte.

- Ved å omdanne LHK til statsforetak legges det til rette for at verkstedet kan være med å konkurrere om fremtidige vedlikeholdsoppdrag, spesielt i forhold til kampflyet F-35 og NH-90 helikoptrene, avslutter Faremo.

Se for øvrig Prop. 3 S (2011-2012) “Om omdanning av Luftforsvarets hovedverksted Kjeller til statsforetak og andre investeringer”.