Historisk arkiv

Endringer i forsvarspersonelloven

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Regjeringen ønsker å lovregulere personellets adgang til å ta lønnede eller ulønnede oppdrag fra andre enn hovedarbeidsgiver. Dette fremkommer i et lovforslag som ble fremlagt for Stortinget fredag 11. januar.

- Lovendringen har som formål å klargjøre reglene for personellet i forsvarssektoren, og bidra til å skape trygghet og forutsigbarhet i slike tilfeller, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

- Det er svært viktig at det ikke kan stilles tvil om forsvarspersonellets habilitet, rolle, integritet og den tillit som stillingene krever.

Videre foreslås det å klargjøre reglene om disponeringsplikten for yrkes- og avdelingsbefal. Selv om regelverket i dag gir Forsvaret anledning til å disponere noen fra stilling uten villighet, vil en lovregulering bidra til å klargjøre nærmere betingelser og forutsetninger for slik omdisponering. Dette vil medføre en større grad av forutsigbarhet for personellet.

I tillegg foreslås en endring i forsvarspersonelloven som gir et særskilt hjemmelsgrunnlag for refselse for alkoholpåvirkning som avdekkes ved utåndingsprøve.