Historisk arkiv

Offisielt fra statsråd:

Utnevnelser i Forsvarsdepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Oberst Trond Kotte utnevnes til brigader i Luftforsvaret, kommandør, midlertidig flaggkommandør Lars Saunes utnevnes til flaggkommandør i Sjøforsvaret og oberst Arne Opperud utnevnes til brigader i Hæren. Alle med tiltredelse fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer.

Kongen i statsråd har i dag utnevnt oberst Trond Kotte til brigader i Luftforsvaret og ny nestkommanderende for Personellavdelingen i Forsvarsstaben etter brigader Geir Anda.

Kotte kommer fra stillingen som sjef for Virksomhetsstyringsavdelingen i Luftforsvarsstaben.

Han har meget bred erfaring innen økonomi, forvaltning og personell.

Oberst Kotte er 48 år. Han ble uteksaminert fra Forsvarets Stabsskole II (England) i 2003 og Sjefskurset ved Forsvarets Høgskole i 2008. Han har i tillegg en mastergrad i økonomi og administrasjon(MBA) fra Norges Handelshøyskole innenfor økonomisk styring. Han ble utnevnt til oberst 7. april 2008.

Kotte har bred tjenesteerfaring innen forvaltning. Han har blant annet innehatt følgende tjenestestillinger: Administrasjonsoffiser ved 332 skvadron, avdelingsleder ved Forvaltningsgruppen/Rygge hovedflystasjon, seksjonsleder i Luftforsvarsstaben(LST)/Plan, planoffiser ved Planstaben/Rygge hovedflystasjon, senior stabsoffiser/avdelingssjef i Forsvarets overkommando(FO)/Økonomistaben, fellesstabsoffiser i FO/Fellesstab/Kontroll- og analyseavdelingen/faggruppe økonomi, prosjektoffiser i FD III og sjef Base Rygge i tiden 2004 til 2005. Han tjenestegjorde i tiden august 2005 til desember 2008 som avdelingsdirektør/avdelingssjef ved Forsvarets logistikkorganisasjon/Stab/Virksomhetsstyring. Han har siden august 2009 tjenestegjort som sjef for Personellavdelingen i LST, men er i tidsrommet februar til 14. august 2013 midlertidig beordret som sjef for Virksomhetsstyringsavdelingen i LST. Han var i perioden september 2008 til september 2011 beordret som Hans Majestet Kongens overadjutant.

Oberst Trond Kotte tiltrer stillingen fra det tidspunktet Forsvarsdepartementet bestemmer.

Nåværende nestkommanderende for Personellavdelingen ved FST, brigader Geir Anda, går av med pensjon.

 

Kongen i statsråd har i dag utnevnt oberst Arne Opperud til brigader og ny stabssjef i Hæren etter brigader Dag Stølan.

Opperud kommer fra stillingen som sjef for Krigsskolen.

Han har meget bred erfaring og har hatt en rekke viktige leder- og stabsstillinger både nasjonalt og i internasjonale operasjoner.

Oberst Opperud er 48 år. Han har gjennomført Forsvarets stabsskole II og USMC Command and Staff College i USA.  Han er også utdannet bedriftsøkonom ved BI.  Han ble utnevnt til oberst 2. juli 2007. Han har siden 24.august 2010 tjenestegjort som sjef for Krigsskolen.

Opperud har blant annet tjenestegjort som sjef Elektronisk krigføringskompani ved 6. Divisjon, assisterende operasjonsoffiser/G-3 i 6. Divisjon, planoffiser i Forsvarets overkommando(FO)/Hærstaben/ Planavdelingen, fellesstabsoffiser i FO/Fellesstaben/Operasjon- og driftsstaben, militærassistent for sjef Forsvarets operative hovedkvarter i tiden 2003 - 2005 og sjef for Etterretningsbataljonen(ISTAR Bn)/Hærens styrker.  Han tjenestegjorde i tiden oktober 2006 til juli 2007 som bataljonsjef ved Provincial Reconstruction Team(PRT)-8/ISAF. I tiden juli 2007 til august 2009 tjenestegjorde han som avdelingssjef i Rådgivningsavdelingen i HST. Deretter var han avdelingssjef ved Organisasjons- og materiellavdelingen i HST ved frem til 2010.

Oberst Opperud tiltrer stillingen fra det tidspunktet Forsvarsdepartementet bestemmer.

Nåværende stabssjef i HST, Dag Stølan, har fått ny jobb som sjef for investeringstaben i Forsvarets logistikkorganisasjon.

 

Kongen i statsråd har i dag utnevnt kommandør, midlertidig flaggkommandør Lars Saunes til flaggkommandør og ny sjef for Kystvakten etter flaggkommandør Arild Skram.

Saunes er midlertidig sjef for Kystvakten.

Han har bred erfaring fra Sjøforsvaret og Forsvarets operative hovedkvarter. Han er siden september 2012 midlertidig sjef for Kystvakten.

Midlertidig flaggkommandør Lars Sunes er 53 år. Han er uteksaminert fra Forsvarets stabsskole II i 2000 og Naval War Command College i 2004. Han ble utnevnt til kommandør 1. juli 2002.

Foruten lang tjenesteerfaring ombord, blant annet som Skipssjef på undervannsbåten(UVB) KNM Uredd, har han følgende tjenestebakgrunn: Hovedinstruktør på UVB skolen ved taktisk avdeling, stabsoffiser Plan/UVB ved Forsvarskommando Nord-Norge/Sjøoperasjonssenteret, Submarine Exercise Planner Headquarteres Allied Naval Forces North-West, Sjøforsvarsstabens representant ved Forsvarets forskningsinstitutt, faggruppeleder Styrkeproduksjon sjø i Forsvarets overkommando/Fellesstaben og stabssjef i Kysteskadren.  Han tjenestegjorde videre som stabssjef ved Forsvarets Høgskole i tiden august 2004 til januar 2007, og som seksjonssjef J3 Sjø i Operasjonsstaben ved Forsvarets operative hovedkvarter fra 2007 til 2012. Han har siden september 2012 tjenestegjort midlertidig som sjef for Kystvakten, med midlertidig grad som flaggkommandør.

Saunes tiltrer stillingen fra det tidspunktet Forsvarsdepartementet bestemmer.

Forrige sjef for Kystvakten, flaggkommandør Arild Skram, er stilt til disposisjon for Generalinspektøren for Sjøforsvaret.