Historisk arkiv

Anbefaling om videre utredning av en godkjenningsordning for kassasystemer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Bokføringsstandardstyret går i sin første delrapport inn for at dagens regelverk om bruk av kassaapparat bør endres slik at reglene bedre sikrer fullstendig registrering og dokumentasjon av kontantsalg.

Finansdepartementet ga i november 2007 Bokføringsstandardstyret i Norsk Regnskapsstiftelse i oppdrag å foreta en gjennomgang av bokføringsreglene. Bokføringsstandardstyret går i sin første delrapport inn for at dagens regelverk om bruk av kassaapparat bør endres slik at reglene bedre sikrer fullstendig registrering og dokumentasjon av kontantsalg.

Bokføringsstandardstyret tar ikke stilling til om de nye svenske reglene om godkjenning av kassastymer fullt ut bør innføres i Norge eller om mindre kostnadskrevende løsninger kan gi tilfredsstillende sikkerhet. Bokføringsstandardstyret foreslår likevel at de norske reglene vurderes med utgangspunkt i de svenske reglene. Styret anser at en slik utredning bør foretas i samarbeid med fagpersoner som har teknisk kompetanse.

Rapporten går grundig gjennom de nye reglene i Sverige og behovet for bedre kontroll med kontantomsetning.

Finansdepartementet vil nå vurdere anbefalingen fra Bokføringsstandardstyret før en eventuelt går videre med en nærmere utredning.

Les oversendelsesbrev og delrapport I her.