Historisk arkiv

Hvilket spisested har landets beste barnemeny?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Kontakt: Line Kjelstrup, Eksportutvalget for fisk 995 05 974

– Vi ønsker å løfte fram de spisestedene som skjønner at barn og unge både spiser fisk og annen sjømat fordi de syns det er godt, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen. Pedersen tror voksnes tanker om barns smak ofte er den høyeste terskelen for at unge skal spise mer sjømat. Eksportutvalget for fisk samarbeider med Fiskeri- og kystdepartementet i sommerens fiskejakt.

Ferierende barn og voksne kan hele sommeren sende inn sine tips om fiskeretter med god smak og spennende navn. Det beste tipset blir premiert med en familietur for fire til Lofoten.

Barn og unge fortjener å spise like godt og sunt som voksne, og de fortjener de samme valgmulighetene. Norske spisesteder oppfordres til å skape nye kombinasjoner når de lager barnas sommermeny. Spisesteder som har fisk og grønnsaker på menyen, har opplevd suksess. Tips om spennende sjømatmenyer for barn kan sendes til e-postadressen barnemeny@seafood.no .

Statsråden sitter også i juryen som skal premiere de beste tipsene. Med seg i juryen har hun Arne Hjeltnes fra Marine Harvest, verdensmester i FMX, Ailo Gaup, Ingeborg Moe fra Eksportutvalget for fisk og Harald Osa i Stiftelsen Norsk Matkultur. Spisestedet med den beste barnemenyen blir premiert med kompetansehevingsmidler.

 

Se sidene til Eksportutvalget for fisk - barnemeny

Fiskesprell - barnehager

Fiskesprell - skoleungdom