Historisk arkiv

Helga Pedersen åpnet Måltidets Hus

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

- Norge er en stor matnasjon. I gjennomsnitt sender vi hver dag året rundt 27 millioner sjømatmåltider ut i verden. Det er derfor på tide at vi nå har fått et eget Måltidets Hus, sa fiskeri- og kystminister Helga Pedersen under åpningen i Stavanger i dag.

Det nye Måltidets Hus skal være et kompetansesenter for matforskning. Det er mellom 120 og 150 årsverk innen forskning og utviklingsarbeid relatert til mat i Måltidets Hus. Sammen med en rekke aktører innen norsk matproduksjon, matforskning og gastronomi, sto fiskeri- og kystminister Helga Pedersen for den offisielle åpningen.

- I Måltidets hus er kokker, forskere og industri fra både blå og grønn sektor samlokaliserte. Vi ser svært positivt på etableringen av et spennende og unikt konsept både nasjonalt og internasjonalt som vi forventer vil ha en viktig rolle i den videre matfaglige utviklingen i Norge, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Måltidets Hus er en samlokalisering av aktiviteter ved Nofima Norconserv AS, Tine, Gastronomisk Institutt, EWOS Innovation, Stiftelsen Norsk Matkultur, NCE Culinology, Fagforum for mat og drikke AS, Norske Kokkemesteres Landsforening, Gladmat AS, Blue Planet/Biomarin Vest, Bioforsk Vest, Enforme AS og O. Drøpping.  Huset er spesialdesignet for forsknings- og utviklingsoppgaver, opplæring og ulike arrangementer. Blant annet finnes unike kjøkkenfasiliteter, laboratorier, kulinarisk kjøkken med kjøkkenteater og VIP restaurant. Bygget er 8 000 kvadratmeter stort.

Fiskeri- og kystdepartementet har bidratt med tre millioner kroner i husleiestøtte til forskningskonsernet Nofima. - Målet er å høste synergier gjennom deling av kunnskap for en felles styrking av norsk mat- og måltidsnæring, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Arne Benjaminsen, tlf: 480 64 549